Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ουρά” του Κοτζιά ο Τσαβούσογλου – Κάνει ό,τι κάνει ο Έλληνας ΥΠΕΞ μήπως και… προλάβει

“Ουρά” του Κοτζιά ο Τσαβούσογλου – Κάνει ό,τι κάνει ο Έλληνας ΥΠΕΞ μήπως και… προλάβει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίδειξη καθυστερημένων αντανακλαστικών κάνει η τουρκική διπλωματία.

Τουλάχιστον μία εβδομάδα αφότου είχε ανακοινωθεί ότι o υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα βρισκόταν σήμερα στην Κύπρο, προκειμένου να πάρει μέρος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου, μόλις τη Δευτέρα η Άγκυρα έσπευσε να ανακοινώσει, προς εξισορρόπηση των εντυπώσεων, ότι θα μετέβαινε στα κατεχόμενα την Τρίτη o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γράφει στο φύλλο της Τρίτης η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.

Όλα αυτά τη στιγμή που στη Λευκωσία βρέθηκε τη Δευτέρα η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί.

Μια επίσκεψη, για την οποία ο κ. Ν. Κοτζιάς, σε συνέντευξή του, σημείωσε πως είναι «μια καλή εξέλιξη» για να προσθέσει:

«Υπάρχουν και πολεμικά πλοία της Γαλλίας στην περιοχή που υπενθυμίζουν στον τουρκικό παράγοντα ότι δεν μπορεί να παριστάνει ο κλέφτης το σερίφη».

Στο μεταξύ, ενώ διεξάγονται γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, «Μπαρμπαρός», συνεχίζει τους προκλητικούς πλόες του, άλλοτε εντός της κυπριακής ΑΟΖ και άλλοτε σε γειτονικές θαλάσσιες περιοχές.

Πάντως, και η επίσκεψη Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των τουρκικών λεονταρισμών στην περιοχή.

Άκρως ενδιαφέρον είναι ότι τη Δευτέρα η εφημερίδα, «Milliyet», σε δημοσίευμα με τίτλο «Ξεχωριστοί δρόμοι στο νησί», εμφανίζει την Άγκυρα και τα κατεχόμενα να συμπλέουν και να προωθούν σχέδιο για «δύο διαφορετικά κράτη στην Κύπρο, σαν την Αϊτή ή σαν τη Δομινικανή Δημοκρατία».

Επίσης, η Άγκυρα τη Δευτέρα το βράδυ εξέδωσε NAVTEX (οδηγία) για θαλάσσιες έρευνες του «Μπαρμπαρός» και δύο βοηθητικών σκαφών στις περιοχές που βρίσκονται και εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η περιοχή περιλαμβάνει μέρος των οικοπέδων 4, 5, 6 και 7 της Κύπρου.

Από τη μεριά του, ο κ. Ν. Κοτζιάς, από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν τη Δευτέρα για τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., ερωτηθείς για την ταυτόχρονη παρουσία το ιδίου και του Τούρκου ομολόγου του στην Κύπρο, είπε:

«Έμαθε ότι επισκέπτομαι εγώ την ελεύθερη Κύπρο και αποφάσισε κι εκείνος να κάνει το ίδιο. Συνηθίζει να με ακολουθεί. Αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να είχε και τους ίδιους στόχους.

»Εμείς πάμε στην Κύπρο να συζητήσουμε τη συνέχεια της Διάσκεψης στην Ελβετία, τους τρόπους για να ετοιμαστεί με πιο σωστό και αποτελεσματικό τρόπο μια μελλοντική διαπραγμάτευση, να κουβεντιάσουμε για τις σχέσεις Ελλάδας Κύπρου, αλλά και για ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

»Επίσης, να συζητήσουμε θέματα της Ε.Ε., ιδιαίτερα την πορεία της Τουρκίας σε σχέση με την Ε.Ε. και δη την Τελωνειακή Ένωση», καταλήγει ο “Ελεύθερος Τύπος”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...