Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Κοτζιάς: Νόμιζαν ότι μόλις θα μπαίναμε στις διαπραγματεύσεις θα παραδινόμασταν

Νίκος Κοτζιάς: Νόμιζαν ότι μόλις θα μπαίναμε στις διαπραγματεύσεις θα παραδινόμασταν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Νίκος Κοτζιάς έστειλε την Τρίτη από τη Λευκωσία μήνυμα στην Άγκυρα και στον «διεθνή παράγοντα».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε σκέψη για επανάληψη των διαπραγματεύσεων πρέπει να λάβει υπ’ όψιν ότι σχέδιο λύσης με διατήρηση εγγυήσεων και στρατευμάτων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό.

«Η δική μου αίσθηση από τη Γενεύη ήταν ότι πολλοί διεθνείς παράγοντες και όχι μόνο η Τουρκία, πίστευαν ή νόμιζαν ότι αυτό που λέγαμε για εγγυήσεις ή κατάργηση του καθεστώτος εγγυήσεων, της Συνθήκης και των παρεμβατικών “δικαιωμάτων” της Τουρκίας, καθώς και η διατήρηση στρατευμάτων πάνω στο κορμί της Κύπρου – ότι αυτά τα λέγαμε για το θεαθήναι και ότι μόλις θα μπαίναμε στις διαπραγματεύσεις θα παραδινόμασταν.

»Η Τουρκία διαπίστωσε ότι σε αυτά τα θέματα όχι μόνο δεν παραδοθήκαμε, αλλά μπήκαν και θα μπουν πάνω-πάνω σε κάθε μελλοντική διαπραγμάτευση»…

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, Ελλάδα και Κύπρος προετοιμάζονται για την κοινή θέση που θα τηρήσουν στις διαπραγματεύσεις EE – Τουρκίας για την τελωνειακή ένωση, καθώς αφενός η απελευθέρωση τουρκικών προϊόντων και υπηρεσιών θα έχει καταλυτικές συνέπειες σε μία μικρή οικονομία όπως η κυπριακή, αφετέρου δεν μπορεί η Τουρκία να προχωρεί «ανώδυνα» σε τελωνειακή ένωση τη στιγμή που δεν αναγνωρίζει καν την υφιστάμενη με την Κύπρο.

Αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα διακυβερνητική διάσκεψη Ελλάδας – Κύπρου με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων σε κάθε τομέα εν όψει και των σημαντικών ενεργειακών εξελίξεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Antonis Samaras, Former Prime Minister of Greece: “Permanent Stationing of Greek and Allied Forces in Cyprus” – The former PM urges Greece to immediately bring the protection of Christian-GreekOrthodox populations in Syria to the EU agenda

Νέα επίθεση Σαμαρά σε κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η μεγάλη εθνική απειλή είναι η Τουρκία

Συρία: Η Κύπρος ζητά «απόδοση ευθυνών» στους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε Ελληνορθόδοξους στη Σελευκόβηλο

Συρία: Αυστηρή παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις επιθέσεις κατά Ελληνορθόδοξων στη Σελεύκεια (Σουκαϊλαμπίγια)

Κυρηναϊκή: Ο Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Χάφταρ – Τι είπαν για ΑΟΖ – Εγκαίνια νέου κτηρίου ελληνικού Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...