Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κυριάκος “καρφώνει” το γιο της Ντόρας – Το παρασκήνιο ενός βέτο για τον Μπακογιάννη

Ο Κυριάκος “καρφώνει” το γιο της Ντόρας – Το παρασκήνιο ενός βέτο για τον Μπακογιάννη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε βέτο στη συμμετοχή των βουλευτών και στελεχών της ΝΔ στα περιφερειακά συνέδρια για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη, τα οποία έχει ξεκινήσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μία ημέρα πριν ο τελευταίος πάει στη Λαμία για το δεύτερο συνέδριο.

Με τον τρόπο αυτό, μία ημέρα μετά την πετυχημένη κατά γενική ομολογία έξοδο στις αγορές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τραβά εκ νέου τη σκληρή διαχωριστική γραμμή των “σαμαρικών” με τον Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας εκτός του εθνικού διαλόγου για την οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας την αξιωματική αντιπολίτευση.

Κάνοντας λόγο για “κομματικές φιέστες” στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά πως “είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου».

Ωστόσο, η είδηση μάλλον βρίσκεται σε ιδιαίτερα σκληρή αιχμή στην ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία επί της ουσίας φωτογραφικά αναφέρει πως ο Κώστας Μπακογιάννης γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από το Μέγαρο Μαξίμου, αφού τονίζεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς πως “προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης“.

Η αποστροφή αυτή της ανακοίνωσης επί της ουσίας ακυρώνει και το ίδιο το επιχείρημα που διαρρέεται από τα κεντρικά της ΝΔ, ότι δηλαδή το “βέτο” αφορά όλους πλην αυτοδιοικητικούς, καθώς η ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη και αναφέρεται και στα γαλάζια στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: “προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου”.

Πίσω από την επίμαχη πρωτοβουλία ωστόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη κρύβεται η αν και λανθάνουσα, σοβούσα κόντρα μεταξύ του Προέδρου της ΝΔ και του ανηψιού του, γιου της Ντόρας Μπακογιάννη και περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος κατά πολλούς αποτελεί τον νούμερο ένα γαλάζιο δελφίνο και ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα επιδεικνύει έντονη πολιτική δραστηριότητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη ο Κώστας Μπακογιάννης έχει κινηθεί εντονότατα τις τελευταίες ημέρες, προετοιμάζοντας το έδαφος για το συνέδριο που ανοίγει σήμερα την αυλαία του στη Λαμία, καλλιεργώντας κλίμα προσωπικής προβολής του ως “ίσο προς ίσο” απέναντι στον Πρωθυπουργό που θα δώσει το παρόν την Πέμπτη.

Ο ίδιος ο περιφερειάρχης εξάλλου είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στο δεύτερο περιφερειακό συνέδριο σήμερα στις 18:30.

Για αυτό το λόγο, μετά από σειρά συνεντεύξεων που έδωσε, μεταξύ άλλων και στο Βήμα, χθες παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα, δηλώνοντας ουκ ολίγες φορές “τι θα ζητήσει από τον Τσίπρα”, εξισώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο εαυτόν με τον Πρωθυπουργό, ως ένα αντίπαλο δέος του στην αντίπερα όχθη του πολιτικού φάσματος.

Η απόφαση Μητσοτάκη έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις και ποικίλα σχόλια στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι ελήφθη την ημέρα που ξεκινά το δεύτερο συνέδριο και όχι πριν από το πρώτο, όπερ θα έδινε το στίγμα μίας συνολικής πολιτικής γραμμής απαξίωσης της πρωθυπουργικής πρωτοβουλίας.

Αντί αυτού, με την απόφαση να λαμβάνεται πριν την ομιλία Μπακογιάννη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως πρόκειται για ένα “οικογενειακό μαχαίρωμα” με στόχο τον προωθούμενο από τη Ντόρα Μπακογιάννη γιο της για την κεντρική πολιτική σκηνή.

Από την πλευρά του περιφερειάρχη πάντως, θεωρείται δεδομένο πως ο Κώστας Μπακογιάννης θα κινηθεί εκτός γραμμής της ΝΔ, δίνοντας κανονικά το παρόν στην εκδήλωση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η μορφή αντίδρασης της Ντόρας Μπακογιάννη στην πρωτοβουλία αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Δείτε ολόκληρη τη “φωτογραφική” ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με την κοινωνία, την οποία κορόιδεψε, οργανώνει κομματικές φιέστες και τις βαφτίζει Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια.

Στο πρώτο από αυτά στην Κοζάνη, στη Δυτική Μακεδονία, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, αρνήθηκε να ακούσει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Αντί για διάλογο – που δεν αντέχει – αντιμετώπισε τους εκατοντάδες πολίτες, που διαμαρτύρονταν έξω από την αίθουσα, με αυταρχισμό και αστυνομική βία.

Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...