Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από τον Παπαστράτο το επενδυτικό “μανιφέστο” Τσίπρα – “Πολλοί εμπιστεύονται την Ελλάδα”

Από τον Παπαστράτο το επενδυτικό “μανιφέστο” Τσίπρα – “Πολλοί εμπιστεύονται την Ελλάδα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το στίγμα των προθέσεών του ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έδωσε με την επίσκεψή του στο εργοστάσιο Παπαστράτος ο Αλέξης Τσίπρας, προτάσσοντας την ατζέντα της ανάπτυξης και των επενδύσεων στο πλαίσιο της υγιούς επιχειρηματικότητας που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη μονάδα παραγωγής του Παπαστράτου, που πρόσφατα αγνοώντας τις Κασσάνδρες της καταστροφολογίας επένδυσε στην καινοτομία 300 εκατ. ευρώ δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας, αποτελεί επί της ουσίας το εναρκτήριο λάκτισμα του πρωθυπουργού για την ατζέντα της ΔΕΘ.

Για αυτό το λόγο και ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στη νέα σελίδα που έχει γυρίσει ήδη η ελληνική οικονομία, μετά το κλείσιμο για τη δεύτερη αξιολόγηση και την επιτυχή έξοδο στις αγορές, απευθύνοντας ουσιαστικά κάλεσμα σε όλες τις υγιείς παραγωγικές επιχειρηματικές δυνάμεις να εκμεταλλευθούν το μομέντουμ και να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πολλάκις ο Αλέξης Τσίπρας, αφού σημείωσε πως μόνο το πρώτο εξάμην ο του 2017 έχουν συντελεστεί πάνω από 1 δισ. ευρώ άμεσες επενδύσεις στην οικονομία, έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην υγιή επιχειρηματικότητα, αντιπαραβάλλοντάς την με την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα που είχε στηθεί στη χώρα τόσα χρόνια επί προηγούμενων κυβερνήσεων.

Είναι πολλοί αυτοί που εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία και επενδύουν, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου- Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται μετά την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι πλέον ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις.

“Εφαρμόζουμε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό & διαμορφώνουμε τις συνθήκες για μείωση των συντελεστών φορολογίας για επιχειρήσεις & φυσικά πρόσωπα”, συμπλήρωσε.

O κ. Τσίπρας προανήγγειλε τη λειτουργία της αναπτυξιακής τράπεζας: «Το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα λειτουργήσει η αναπτυξιακή τράπεζα με σκοπό την ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας».

Η ατζέντα της ΔΕΘ, δεν θα είναι άλλη από την ενίσχυση του αναπτυξιακού κλίματος στο οποίο έχει μπει η οικονομία με νέες επενδύσεις, την παροχή κινήτρων για νεοφυείς επιχειρήσεις και την ενίσχυση της νεολαίας. Ο σχεδιασμός του πρωθυπουργικού επιτελείου μετά και τη σύσκεψη που έλαβε χώρα την Παρασκευή -παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου- είναι να δοθεί μεγάλη έμφαση σε δύο κατευθύνσεις: Στην ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και στη νέα γενιά.

Διόλου τυχαία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς πολλές φορές στην ομιλία του στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, καθώς αυτό αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο του στόχου για τη δίκαιη ανάπτυξη, που βασίζεται στην επανάκτηση της απασχόλησης και της εργασίας. “Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη εάν δεν στηρίξουμε τον εργαζόμενο” σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Δεν μπορεί να υπάρξει επιχειρηματικότητα υγιής εάν πρωτίστως δεν δουλέψουμε για να διασφαλίσουμε το βασικό κρίκο της παραγωγικής αλυσίδας που είναι ο εργαζόμενος” πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας το βασικό πυλώνα του στόχου για τη δίκαιη ανάπτυξη, που είναι η προάσπιση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Για αυτό το λόγο εξάλλου σήμερα εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο της Έφης Αχτσιόγλου για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία, για το οποίο έκανε ιδιαίτερη μνεία ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στο εργοστάσιο της Παπαστράτος και το οποίο έρχεται σε συνέχεια της ψήφισης της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων την επομένη της λήξης του μνημονίου.

Πληροφορίες του TRIBUNE αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός με την επίσκεψη στον Ασπρόπυργο και το εργοστάσιο της Philip Morris εγκαινίασε μία σειρά επισκέψεων που θα στρώσουν το έδαφος για την άνοδό του στο Βελλίδειο Ίδρυμα και τη ΔΕΘ.

Μαζί του σήμερα βρέθηκαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

όνο το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε άμεσες ξένες επενδύσεις, που ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, είπε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι αμέσως μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό των επενδύσεων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται μετά την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές και σημείωσε πως η Ελλάδα γίνεται ξανά ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις.

Εργαζόμαστε για να βάλουμε τις βάσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο, διαφορετικό από αυτό που μας οδήγησε στην κρίση, είπε ο κ. Τσίπρας.

Υπάρχει η προοπτική να πέσει η ανεργία κάτω από το 20% μέσα στο 2018

Η ανεργία μειώνεται συνεχώς και υπάρχει η προοπτική να πέσει κάτω από το φράγμα του 20% μέσα στο 2018, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την Πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι».

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση επιδιώκει και θα το πετύχει ένα υγιές περιβάλλον εργασιακών σχέσεων και επιχειρηματικότητας.

Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στους Έλληνες εργαζόμενους η επένδυση 300 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία και στους Έλληνες εργαζόμενους χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επένδυση 300.000.000 ευρώ της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» και τη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας, κατά την ομιλία του στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της.

«Αποφάσισε να εμπιστευθεί τον Έλληνα εργαζόμενο και κυρίως να εμπιστευθεί την προοπτική που μπορεί να έχει αυτή η χώρα, να εμπιστευθεί το μέλλον της Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός για την εν λόγω βιομηχανία και εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του που δικαιώθηκε αυτή η απόφαση υψηλού ρίσκου, διότι ελήφθη το 2015 σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, αφού η οικονομία και η χώρα «είχε υποστεί μια τρομακτική αποεπένδυση από το 2010 και μετά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...