Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γερουλάνος “άδειασε” τη ΔΗΣΥ: Θέλουν να αποποιηθούν τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ αλλάζοντας ταμπέλα

Ο Γερουλάνος “άδειασε” τη ΔΗΣΥ: Θέλουν να αποποιηθούν τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ αλλάζοντας ταμπέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντίθετος στο ενδεχόμενο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος, σε άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, με τίτλο «τα κόμματα γεννιούνται για να υπηρετούν τον λαό και την πατρίδα».

Ο κ. Γερουλάνος παραδέχεται ότι οι Έλληνες απογοητεύθηκαν από το ΠΑΣΟΚ.

«Θέλετε επειδή κυβέρνησε κρίσιμα χρόνια της Μεταπολίτευσης, θέλετε επειδή υπογράψαμε το πρώτο μνημόνιο, θέλετε για τις αμαρτίες των στελεχών του. Δίκαια ή άδικα στο ΠΑΣΟΚ χρεώνει ο Έλληνας το χθες», εξηγεί και συμπληρώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ χρεώνεται πρωτίστως και δικαίως ότι έδωσε την υπόσχεση να εκδημοκρατίσει το κεντρικό κράτος της Δεξιάς ώστε να αφορά κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, και σήμερα ζούμε ακόμα σε ένα κράτος που δεν μπορεί να διασφαλίσει βασικά μας δικαιώματα».

Όπως προσθέτει, «το όραμα του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος να χτίσει μια ισχυρή και δυναμική μεσαία τάξη, απελευθερώνοντας τον Έλληνα από τους βραχνάδες της εποχής του ώστε να σταθεί στα πόδια του ελεύθερος και να δημιουργήσει το δικό που μέλλον, εκπληρώθηκε εν μέρη και παροδικά.

»Στήθηκε εν πολλοίς σε σαθρές βάσεις και κατέρρευσε με την ελληνική οικονομία. Το βαρύ και σκληρό κράτος της συντήρησης παραμένει ακόμα ζωντανό, ανάλγητο απέναντι στον πολίτη».

Κατά τον κ. Γερουλάνο, «απέναντι στη βαριά συντήρηση, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και λόγο θα έπρεπε να έχει και αξιοπιστία μπορεί να αποκτήσει.

»Το ότι αρνείται να σηκώσει το ανάστημά του, να δώσει νέα προοπτική στο όραμά του και να δουλέψει για να τιμήσει την υπόσχεσή του, να αναλάβει δηλαδή τις ευθύνες του για το αύριο της χώρας, εξοργίζει όλους μας ακόμα περισσότερο από τα λάθη του παρελθόντος».

Συνεχίζοντας, ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει: «Μου λένε “μα για αυτό θα φτιάξουμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Για να ξεχάσει ο Έλληνας αυτά που υποσχεθήκαμε, να μας συγχωρέσει για τα λάθη που κάναμε, να μας δει με άλλο μάτι ώστε να έχουμε και πάλι προοπτική εξουσίας”. Είναι λάθος ο συλλογισμός.

»Διότι αυτό που θα κάνει όλους τους Έλληνες να μην συγχωρέσουμε ποτέ το ΠΑΣΟΚ, είναι αν αντί να δουλέψει για να αναλάβει τις ευθύνες του αύριο, εργάζεται εντατικά για να αποποιηθεί τις ευθύνες του χθες.

»Και η δημιουργία της ΔΗΣΥ δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό. Μια στυγνή προσπάθεια να αποποιηθεί το ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες του ως κόμμα και ως παράταξη αλλάζοντας ταμπέλα».

Σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο, «είναι ένα εγχείρημα που δεν μπορεί και δεν πρέπει να προχωρήσει έτσι.

»Ούτε ως συνομοσπονδία κομμάτων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ούτε ως φορέας που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της διακυβέρνησής του και αδυνατεί να προσδιορίσει τις ευθύνες ενός καθαρού οράματος για το αύριο της Ελλάδας.

»Η πορεία αυτή είναι λάθος για το ΠΑΣΟΚ, λάθος για την παράταξη και λάθος για την πατρίδα».

Ο κ. Γερουλάνος διευκρινίζει ότι δεν αντιτίθεται στη δημιουργία νέων φορέων στην πολιτική.

«Το αντίθετο. Όποιος θέλει ας φτιάξει ή ας στηρίξει ένα νέο φορέα.

»Αφήστε όμως το ΠΑΣΟΚ να βρει το δρόμο του και να χαράξει την πορεία του.

»Αφήστε το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες του για το χθες, να μεταφράσει το όραμά του για το αύριο σε προτάσεις που στέκουν σήμερα και να κριθεί ως προς το πόσο καλά το κάνει», συμπληρώνει.

Καταλήγοντας, τονίζει: «Όσοι θεωρείτε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα τοξικό και τελειωμένο ξέρετε καλά που είναι η πόρτα.

»Όσοι πιστεύετε σε αυτό ελάτε να δουλέψουμε. Όχι άλλη απαξίωση όμως. Διότι τίποτα δεν είναι πιο τοξικό και πιο απαξιωτικό από τη συζήτηση για το αν το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα πρέπει να υπάρχει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που ομνύει στην απόδοση δικαιοσύνης εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...