Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδραιωθεί ως ο άλλος πόλος απέναντι στη Δεξιά

Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδραιωθεί ως ο άλλος πόλος απέναντι στη Δεξιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδραιωθεί ως ο άλλος πόλος απέναντι στη Δεξιά» υποστήριξε, μιλώντας στον ρ/σ Alpha 989, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι «οι αριθμοί και η πραγματικότητα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί πολιτικά και κοινωνικά τη μεγάλη πλειοψηφία των δυνάμεων, όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά και της Κεντροαριστεράς».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την άποψη ότι «το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, κυμαινόταν στο 40-48%. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ, όπως το κατάντησαν, κυμαίνεται στο 5-7%» και υπογράμμισε: «Επομένως, αντί να βρίζουν, τους καλώ να σκεφτούν. Γιατί τα πράγματα αλλάζουν».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης συνέστησε ψυχραιμία στον χώρο του Κέντρου (ΠΑΣΟΚ και λοιπές δυνάμεις) και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εσωκομματικές τους εκλογές.

Παράλληλα εκτίμησε, ότι οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» αλλά «συντήρηση-πρόοδος» και θα είναι ένα δυνατό ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. «Στο παραπάνω, λοιπόν, ισχυρό δίλημμα, ο χώρος του Κέντρου θα πρέπει να απαντήσει καθαρά και με πρόγραμμα».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι «έχουν αυξηθεί τα σημάδια σταθεροποίησης κι ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, κάτι που θα φανεί το επόμενο διάστημα και στα νοικοκυριά. Από εδώ και πέρα οι προοπτικές είναι καλύτερες, αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει, καθώς για να επουλωθούν οι μεγάλες πληγές που άφησε η χρεοκοπία θα χρειαστεί και χρόνος και δουλειά και πρέπει να τρέξουμε, χωρίς καθυστερήσεις».

Επίσης επεσήμανε, ότι «η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχιστεί και η προσπάθεια σταδιακής εξόδου στις αγορές, χωρίς τη μηχανική υποστήριξη των μνημονίων, ώστε μετά τον Αύγουστο του ’18 να μπορούμε να έχουμε τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, χωρίς μνημόνια και επιτροπεία. Πρέπει επομένως να διδαχθούμε από την εμπειρία και να είμαστε επισπεύδοντες, γιατί κάθε φορά που καθυστερεί να ολοκληρωθεί μια αξιολόγηση μπαίνουν στον πειρασμό διάφοροι, όπως το ΔΝΤ, να βάζουν στο τραπέζι καινούργιες απαιτήσεις».

Ερωτηθείς για τα «κόκκινα δάνεια» ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε, ότι «θα πρέπει να μειωθούν, γιατί οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει δεκάδες δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» και μιλώντας για τους πλειστηριασμούς ξεκαθάρισε, ότι «δεν θα αφορούν κατοικίες, αλλά εμπορικά, μεγάλα ακίνητα, με προτεραιότητα τους στρατηγικούς κακοπληρωτές». Τέλος, εκτίμησε ότι «η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, δεν είναι κάτι κακό».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφέρθηκε και στα σενάρια ανασχηματισμού, εκφράζοντας την άποψη ότι «αυτή τη στιγμή ο ανασχηματισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα. Ωστόσο, αυτό είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, αλλά η κοινή λογική λέει ότι τώρα πρέπει να τρέξουμε για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης. Όλο το κυβερνητικό επιτελείο τελεί υπό διαρκή αξιολόγηση από τον πρωθυπουργό και πρέπει να δώσουν όλοι το 100% τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...