Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tι εντυπωσίασε την Μπριτζίτ Τρονιέ στη βόλτα της στην Αθήνα

Tι εντυπωσίασε την Μπριτζίτ Τρονιέ στη βόλτα της στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη φάνηκε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριτζίτ Μακρόν, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο επισκέφθηκε τον χώρο συνοδεία της συντρόφου του πρωθυπουργού, Περιστέρας Μπαζιάνα.

Η κυρία Μακρόν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Λυρική Σκηνή, που στεγάζεται στο κτήριο και ζήτησε να μάθει το πρόγραμμα των παραστάσεων. Όταν μάλιστα την ενημέρωσαν πως η πρώτη παράσταση που θα φιλοξενηθεί στον χώρο θα είναι η «Ηλέκτρα» και η διερμηνέας της προσπάθησε να εξηγήσει περί τίνος πρόκειται, η ίδια την διέκοψε, λέγοντάς της ότι «γνωρίζει πολύ καλά».

Ακολούθως οι δύο κυρίες με την συνοδεία τους ανέβηκαν στον Φάρο, στην οροφή του συγκροτήματος και απόλαυσαν την θέα που κόβει την ανάσα, τόσο προς την θάλασσα όσο και προς την Αθήνα και την Ακρόπολη και όσοι παραβρίσκονταν δήλωσαν πως η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας φαινόταν εντυπωσιασμένη.

Κατόπιν η κυρία Μακρόν ξεναγήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ με πρωτοβουλία της κυρίας Μπαζιάνα είχε μια σύντομη συνάντηση με νέους επιστήμονες και ερευνητές, που της παρουσίασαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Η κυρία Μακρόν ενδιαφέρθηκε να μάθει για το brain drain, την φυγή Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, για το οποίο μάλιστα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα, απευθυνόμενοι στους επιστήμονες και ερευνητές, τους είπε αν χρειάζονται κάποια βοήθεια να τους την προσφέρει και τους έδωσε κάρτες του πολιτικού γραφείου του κυρίου Μακρόν.

Τέλος, η κυρία Μακρόν ξεναγήθηκε στις αρχαιολογικές ανασκαφές που διεξάγονται στον περιβάλλοντα χώρο του Ιδρύματος Νιάρχος και ακολούθως, συνοδεία της Μπέττυς Μπαζιάνα θα μεταβεί στην Ακρόπολη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...