Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Ναι στη διαιτησία – Όχι στους εκβιασμούς από την Eldorado Gold

Τζανακόπουλος: Ναι στη διαιτησία – Όχι στους εκβιασμούς από την Eldorado Gold
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τη θεσμική διαδικασία της διαιτησίας για την επίλυση των όποιων διαφορών υπάρχουν με την Eldorado Gold και δεν πρόκειται να δεχτεί τελεσίγραφα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη επένδυση είναι ειδική περίπτωση.

Ο κ. Τζανακόπουλςο τόνισε ότι ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν σαφέστατη για το τι μέλλει γενέσθαι με την Eldorado Gold και πρόσθεσε ότι «Η λογική της κυβέρνησης βασίζεται στις επενδύσεις. Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί να ανατρέψει το θετικό κλίμα για τις επενδύσεις και εμφανίζουμε υψηλό 10ετίας για εισροή ξένων επενδύσεων. Εκφράζουμε επιφυλάξεις για τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις κι όχι για εταιρείες», επισημαίνοντας επίσης ότι οι 40 Γάλλοι επιχειρηματίες έδειξαν την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

«Θα ακολουθήσουμε τη θεσμική διαδικασία της διαιτησίας. Η Eldorado Gold έθεσε τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση το οποίο δεν μπορούμε να δεχτούμε. Είναι η 3η φορά που αναγγέλλει η εταιρεία την αναστολή λειτουργίας της» ανέφερε ο κ.Τζανακόπουλος και υπογράμμισε πως το υπουργείο θέλησε να περάσει στη θεσμική διαδικασία για την Ελ Ντοράντο.

«Η εταιρεία υπέβαλε μια τεχνική μελέτη πέρυσι τον Ιούλιο και στη συνέχεια το υπουργείο προχώρησε και ζήτησε κάποιες διευκρινίσεις, τις οποίες η εταιρεία δεν έδωσε στο υπουργείο και στη συνέχεια επέλεξε να παίξει κατενάτσιο, δηλαδή να μην προχωρήσει σε κάποια ενέργεια. Κάποια στιγμή το υπουργείο βγήκε και είπε ότι από τη στιγμή που δεν μπορεί να προχωρήσει η όλη διαδικασία κατ’αυτόν τον τρόπο, για ποιο λόγο δεν πάμε στη θεσμικά προβλεπόμενη από την ίδια τη σύμβαση διαδικασία της διαιτησίας. Εκεί πιθανόν η εταιρεία επειδή φοβήθηκε το αποτέλεσμα της θεσμικής διαδικασίας, ξεκίνησε έναν εκβιασμό ο οποίος δεν ταιριάζει σε μια τόσο μεγάλη επιχείρηση» σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σδούκου: Το 2026 θα γίνουν οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στη χώρα

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται αλλαγές για τους απλήρωτους λογαριασμούς που ξεπερνούν συνολικά τα 500 εκατ. ευρώ

Εξοικονομώ 2023: Ανοίγουν άμεσα οι αιτήσεις για τον β’ κύκλο – «Κόφτης» τα εισοδηματικά κριτήρια

ΔΕΔΔΗΕ: Ξεκινά σταδιακά η μηνιαία καταμέτρηση για τους λογαριασμούς ρεύματος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...