Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιλεκτική μνήμη Βαρβιτσιώτη: Κριτική για το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ», άλαλος για το «Sea Diamond»

Επιλεκτική μνήμη Βαρβιτσιώτη: Κριτική για το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ», άλαλος για το «Sea Diamond»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αργά αποφάσισε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης να μας πείσει για τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του.

Βρήκε ευκαιρία με αφορμή τη βύθιση του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ και την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση ξεχνώντας ωστόσο επιλεκτικά το τραγικό ναυάγιο του Sea Diamond και την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε.

Παρά τις εκθέσεις που μιλούσαν για περιβαλλοντικό έγκλημα και τις εκκλήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής ότι το ναυάγιο του Sea Diamond συνεχίζει να απειλεί τη Σαντορίνη, σφύριζε επί υπουργίας του αδιάφορα.

Το Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, έκρουε τον κώδωνα κινδύνου τονίζοντας ότι ήδη από το 2009 είχε προχωρήσει σε σειρά δειγματοληψιών, μετρήσεων και αναλύσεων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου, έπειτα από αίτημα αρχικά, της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και στην συνέχεια της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, αλλά και απλούς κατοίκους, που βίωναν καθημερινά τις επιπτώσεις στο νησί.

Όλα τα στοιχεία, που συλλέχθηκαν, αποδείκνυαν την σοβαρή επιβάρυνση του θαλάσσιου οικοσυστήματος της περιοχής, αλλά και την συνεχιζόμενη ενεργή δράση του ναυαγίου ως πηγή ρύπανσης.

Ο τότε υπουργός ασπάστηκε ωστόσο μελέτες άλλων ιδρυμάτων, που έγιναν για λογαριασμό της πλοιοκτήτριας εταιρίας και προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν τη σοβαρότητα του ζητήματος.

Στον κάλαθο των αχρήστων πετάχτηκε και η κραυγή απόγνωσης της Συντονιστική Επιτροπής Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond.

Σε Δελτίο Τύπου δήλωναν ότι το ναυάγιο συνεχίζει να απειλεί τη Σαντορίνη.

“Δυστυχώς πέρασαν σχεδόν επτά χρόνια και το ναυάγιο του Sea Diamond συνεχίζει να απειλεί το θαλάσσιο οικοσύστημα της Σαντορίνης.

Ένα ναυάγιο που σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, προκλήθηκε από πρόθεση και ταυτόχρονα από πρόθεση προκλήθηκε σοβαρή ρύπανση στην Καλντέρα της Σαντορίνης.

Από τότε και μέχρι σήμερα η πλοιοκτήτρια αρνείται των ευθυνών της ασκώντας έφεση επί της απόφασης του δικαστηρίου, ενώ η πολιτεία κωφεύει και αρκείται στα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΕΛΚΕΘΕ”.

Επιλεκτική λοιπόν η μνήμη του πρώην και παρωχημένο το ενδιαφέρον που επιδεικνύει…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...