ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νεκτάριος Σαντορινιός, Πετρελαιοκηλίδα, Ρύπανση, Σαρωνικός Κόλπος, Υπουργείο Ναυτιλίας,

















































ΜΕΤΕΟ: Βροχόπτωση κατηγορίας 5 (ακραία) την Τετάρτη 21/01 - Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Ευρωπαϊκή απάντηση στις απειλές Τραμπ: «Παγώνει» η επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ
Συρία: Ο Τόμας Μπάρακ του Τραμπ πέταξε τους Κούρδους στα σκουπίδια και τους προέτρεψε να υποταχθούν στον νέο σύμμαχο των
ΕΚΠΟΙΖΩ: Επεκτείνεται η πρακτική των παράνομων χρεώσεων στους λογαριασμούς καταθέσεων
Νίκος Δένδιας και Ίσραελ Κατζ: «Λειτουργούμε ως ένας άξονας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Η διαρροή από το πλοίο ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ έχει περιοριστεί κατά 99% και με το φράγμα που έχει τοποθετηθεί εκμηδενίζεται οποιαδήποτε πιθανότητα να επεκταθεί εκτός» υπογράμμισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.
Ξεκαθάρισε ότι θα διερευνηθούν τα αίτια της ρύπανσης και θα καταλογιστούν οι όποιες ευθύνες υπάρχουν ενώ εκτίμησε ότι σε περίπου 20 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η απάντληση των καυσίμων από το πλοίο.
Ανέφερε ότι η βαριά ρύπανση εκτείνεται μέχρι τη Γλυφάδα και «από κει και πέρα οι περιοχές είναι αρκετά και πολύ καθαρές».
Επισήμανε πως από την Περιφέρεια γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα ψάρια και τα θαλασσινά που διατίθενται προς πώληση, τα οποία δεν προέρχονται από τον Σαρωνικό.
Σχετικά με την ποιότητα του νερού, δηλαδή πότε θα είναι κατάλληλο για κολύμβηση και ψάρεμα, θα αποφασιστεί με βάση τα δεδομένα που θα συγκεντρώσουν οι επιστημονικοί φορείς.
«Αυτή τη μάχη την δίνουμε πλάι πλάι με τον κ. Κουρουμπλή, που μου έχει αναθέσει το συντονισμό και ακολουθώ οδηγίες», κατέληξε ο υφυπουργός.























































