Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκλεισε: Ο Τραμπ κάλεσε τον Τσίπρα στο Λευκό Οίκο – Πότε θα γίνει το ταξίδι

Έκλεισε: Ο Τραμπ κάλεσε τον Τσίπρα στο Λευκό Οίκο – Πότε θα γίνει το ταξίδι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πλήρης επιβεβαιώση του ρεπορτάζ του TRIBUNE έρχεται από το “κλείδωμα” της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και το Λευκό Οίκο.

Η συνάντηση κλείστηκε μετά από την επιστολή που έστειλε αργά χθες το βράδυ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στον Αλέξη Τσίπρα, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Αν και από το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν στάση αναμονής, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ταξίδι αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 19 του μήνα και συγκεκριμένα το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου.

Η επικείμενη συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έρχεται ως επισφράγισμα πυρετωδών διπλωματικών επαφών που έχουν ξεκινήσει με το στρατόπεδο του νέου ηγέτη των ΗΠΑ, πριν καλά καλά αυτός αναλάβει τα ηνία του Λευκού Οίκου και οι οποίες είχαν ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη γνωριμία τους πραγματοποιήθηκε σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όπου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ του είχε τονίσει “σε παρακολουθώ. Εχετε καταφέρει να ανακάμψετε και αυτό είναι εκπληκτικό. Τα πάτε περίφημα. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους”.

Περισσότερες πληροφορίες για το επικείμενο ταξίδι αναμένεται να δοθούν αρχικά από το Λευκό Οίκο με επίσημη ανακοίνωσή του και εν συνεχεία από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεδομένο πάντως θα πρέπει να θεωρείται πως στην ατζέντα των συζητήσεων των δύο ηγετών θα βρεθούν η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας σε σχέση με τις αλλαγές στον ενεργειακό χάρτη της Μεσογείου, ζητήματα ασφάλειας, επενδύσεων και οικονομίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου ημερομηνία της επίσκεψης έκλεισε χθες και ο Λευκός Οίκος θα το ανακοινώσει επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται σημαντική, καθώς θα πραγματοποιηθεί σε μία περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα.

Ο κ. Τραμπ δεν αναμένεται να ανακοινώσει δραματική αλλαγή για το μείζον θέμα της οικονομίας, αλλά σίγουρα θα αναφερθεί στην ανάγκη επενδύσεων, και θα υποστηρίξει την αναδιάρθρωση του χρέους, υποστήριξε διπλωματική πηγή.

Επίσης επιθυμεί να συζητήσει με τον κ. Τσίπρα το θέμα της Σούδας, για το οποίο -όπως πληροφορηθήκαμε- “καίγονται” οι Αμερικανοί.

Είναι ένα θέμα για το οποίο ο Λευκός Οίκος θα προσπαθήσει να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού στη διάρκεια της επίσκεψης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ για Μπάιντεν: «Ο Τζο ο αχρείος παίρνει το μέρος των τρομοκρατών» της Χαμάς

New York Times: Ένα σκουλήκι έφαγε μέρος του εγκεφάλου του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: Η «παρότρυνση» στην Τουρκία

Γάζα: Ο αμερικανικός στρατός ολοκλήρωσε την κατασκευή του τεχνητού λιμανιού για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας

Οι Αμερικανοί δεν έστειλαν 1.800 βόμβες στο Ισραήλ για να μην «πέσουν» στη Ράφα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...