Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Παρών» από το ΠΑΣΟΚ, «ναι» από Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ

«Παρών» από το ΠΑΣΟΚ, «ναι» από Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αρνητικοί με την υπερψήφιση του άρθρου 3 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου που προβλέπει τη διόρθωση της ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15 ετών εμφανίζονται πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας το πρωί της Τρίτης στη Βουλή, εκφράστηκαν αρκετές επιφυλάξεις για το θέμα των ανηλίκων, κυρίως μετά τις αντιδράσεις π.χ. της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας και για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να ψηφίσουν «παρών», εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην τρέχουσα διατύπωση και δεν δεχτεί τις διορθωτικές προτάσεις που θα καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η ΔΗΣΥ, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Χρήστος Ιωάννου για το thetoc, ζητάει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος αντί της υπουργικής απόφασης που προβλέπεται στη διάταξη για τη διαδικασία αλλαγής ταυτότητας φύλου στους εφήβους ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαβουλεύσεις με τις κοινωνικές οργανώσεις.

Διαχώρησε τη θέση του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι πρέπει να υπερψηφιστούν όλες οι διατάξεις του νομοσχεδίου, ακόμη και αν η κυβέρνηση δεν δεχτεί τροποποιήσεις.

Εξαιρετικά αρνητικός με το νομοσχέδιο είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ζήτησε να καταψηφιστεί το σύνολο. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ζήτησε να μην υπάρχει τελικά απόφαση στα 15 αλλά μετά την ενηλικίωση.

Σημειώνεται ότι η ΔΗΣΥ, εκτός του άρθρου 3, υπερψηφίζει όλο το υπόλοιπο νομοσχέδιο. Από τη συζήτηση θα απουσιάζουν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά λόγω της περιοδείας της στην Κρήτη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος απουσιάζει στο Βουκουρέστι, υπενθύμιζε τη δέσμευση του κόμματος να μην υπερψηφίζει οτιδήποτε δεν έχει και τη σύμφωνη γνώμη του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, δηλαδή των ΑΝΕΛ.

Μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος, Βασίλης Κεγκέρογλου διευκρίνισε ότι τόσο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, που βρίσκεται σε περιοδεία στη Κρήτη, όσο και ο ίδιος, αλλά και ο εισηγητής του νομοσχέδιου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο βουλευτής Γιάννης Τζελέπης, επειδή θα απουσιάζουν, θα αποστείλουν επιστολική ψήφο.

«Το νομοσχέδιο χρήζει περαιτέρω αλλαγών. Φάνηκε ότι ήταν ένα γονατογράφημα στο οποίο μέχρι τελευταία στιγμή γίνονται τροποποιήσεις. Πρέπει να αποσυρθεί για ν΄ ανοίξει ένας ειλικρινής διάλογος πάνω σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό και ευαίσθητο θέμα» τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...