Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ποτάμι “κάρφωσε” τη συμπαιγνία Μητσοτάκη με Φώφη για να ρίξουν τον Τσίπρα

Το Ποτάμι “κάρφωσε” τη συμπαιγνία Μητσοτάκη με Φώφη για να ρίξουν τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μία εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία προχώρησε εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς από το βήμα της Βουλής, λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Μαυρωτάς, το κόμμα του δέχθηκε “συστάσεις” να αλλάξει τη στάση του αναφορικά με το άρθρο 3 για τη διευμφυλική κοινότητα, καταψηφίζοντάς το, προκειμένου να στρωθεί το έδαφος για να θέσει θέμα δεδηλωμένης η ΝΔ, όπως επί της ουσίας προανήγγειλε με τη σημερινή του ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, αφού οι ΑΝΕΛ δεν το στήριζαν.

“Και επειδή γίναμε δέκτες κάποιων συστάσεων, γενικά, να μην ψηφίσουμε είτε άρθρα είτε όλο το νομοσχέδιο για να, εντός εισαγωγικών, πέσει η κυβέρνηση, δεν πέφτουν έτσι οι κυβερνήσεις, δε χάνεται έτσι η δεδηλωμένη, άμα δεν ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο. Θέλει πρόταση μομφής, κάτι το οποίο, πιστεύουμε ότι, ουσιαστικά, συσπειρώνει τη συμπολίτευση. Το να παραβιάσουμε τις αρχές μας και τις αξίες μας για μία τρύπα στο νερό, ουσιαστικά, δε θα το κάνουμε” σημείωσε ο Γιώργος Μαυρωτάς, καρφώνοντας εμμέσως πλην σαφώς το ΠΑΣΟΚ γιατί πρόδωσε τις αξίες του.

Η επίμαχη καταγγελία αποκτά άλλο ειδικό βάρος εάν συνυπολογίσει κανείς την αιφνιδιαστική αλλαγή στάσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία απο΄το “Ναι” διολίσθησε χθες στο “παρόν” αναφορικά με το άρθρο 3 που αποτέλεσε το επίδικο του επίμαχου νομοσχεδίου.

Η σολωμώντεια λύση του “παρών” εν προκειμένω μεταφράζεται ως “όχι”, δεδομένου ότι η Φώφη Γεννηματά που για μία ακόμη φορά επέλεξε να λείπει από την ψηφοφορία, θα άνοιγε την πόρτα στη Νέα Δημοκρατία να θέσει θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς το ίδιο είχε πράξει η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπό τη Φώφη Γεννηματά και με την ψηφοφορία για την απλή αναλογική, καταψηφίζοντας για τα μάτια του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα νομοσχέδιο, με το οποίο είναι γνωστό ότι συμφωνεί.

Το Ποτάμι, τη στάση του οποίου το TRIBUNE έχει στηλιτεύσει πολλάκις, δεν άλλαξε – προς τιμήν του – τη στάση του και ψήφισε κανονικά και το άρθρο 3 του νομοσχεδίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...