Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλιάζει στην εσωστρέφεια η ΝΔ – Πώς ο Γεωργιάδης “αλώνει” κόμμα και Μητσοτάκη

Βουλιάζει στην εσωστρέφεια η ΝΔ – Πώς ο Γεωργιάδης “αλώνει” κόμμα και Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιχειρεί να δώσει αέρα… φρεσκάδας στη ΝΔ με την ανακοίνωση μίας ντουζίνας συμβούλων του και το ρεκριφιέ στο επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος, ωστόσο όπως δείχνουν οι πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό της παράταξης, μάλλον επιτείνουν πολλαπλασιαστικά το κλίμα έντονης αμφισβήτησης και βαθιάς εσωστρέφειας, φτάνοντας στο σημείο να αναζωπυρώσουν παλαιά και ξεχασμένη “γαλάζια” μίση.

Η στροφή του Αλέξη Τσίπρα στην εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων και φιλελεύθερη ατζέντα και η ψήφιση του νόμου για τη νομική αναγνώριση φύλου έβγαλε στην επιφάνεια της μετωπικά συγκρουόμενες τάσεις της ΝΔ, ρίχνοντας βαριά σκιά στο πληγωμένο αρχηγικό και φιλελεύθερο προφίλ που θέλει να φιλοτεχνήσει για τον εαυτό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και τούτο, διότι διαρκώς μεγαλώνει ο κλοιός των πολιτικών στελεχών της ΝΔ που αμφισβητούν ανοιχτά τις επιλογές της ηγεσίας, τόσο σε επίπεδο στρατηγικής όσο και σε επίπεδο προσώπων.

Χαρακτηριστικότερη ένδειξη του κλίματος στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης ήταν η εμφατική απουσία των τριών “πρώην” κατά τη διεξαγωγή του πρώτου προσυνεδρίου στη Νίκαια, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε κοινό χωρίς τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Με το πέρας της νηνεμίας από την προσδοκία των πρόωρων εκλογών, που είχε λειτουργήσει ομογενοποιητικά για τις αντίρροπες τάσεις της συντηρητικής παράταξης και υπό το φόβο του κλεισίματος της ψαλίδας που δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, ακόμα και αυτές σφόδρα αντιπολιτευτικών Μέσων, το ένα μετά το άλλο στελέχη της ΝΔ, τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και αυτά που βρίσκονταν σε περίοδο “χειμερίας νάρκης” τηρώντας στάση αναμονής, εκφράζουν ανοιχτά πλέον τον προβληματισμό τους για τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και την εσωκομματική ηγεμονία σε στρατηγικό επίπεδο του Αντιπροέδρου της, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η κομματική πειθαρχία που τήρησε η ΝΔ στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου δεν κατάφερε να επισκιάσει τόσο την έντονη ενόχληση “βαρόνων” που τάσσονταν με το “Ναι” για να μην αλλοιωθεί το φιλελεύθερο προφίλ της ΝΔ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης και η καραμανλική πτέρυγα που εκφράστηκε από τον ίδιο το βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή.

“Στη ΝΔ δεν είμαστε φιλελεύθεροι μόνο στα οικονομικά αλλά και στα κοινωνικά. Δεν μπορείς να είσαι το ένα χωρίς το άλλο” σημείωσε ο γαλάζιος βουλευτής σε μία αποστροφή που αποτελούσε ευθεία απάντηση στον παραληρηματικό λόγο του κ. Γεωργιάδη που έφτασε να ισχυριστεί πως “θα μπορείς να αλλάζεις φύλο στα ΚΕΠ”!

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση και του Ευάγγελου Αντώναρου, διαχρονικά στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Οι εσωτερικοί τριγμοί εντάθηκαν δε από το γεγονός ότι αντί να βγει πληγωμένη η κυβέρνηση λόγω απώλειας της δεδηλωμένης, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανέδειξε το χάος που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λόγω της επιβολής της σκληρής γραμμής της σκληρής δεξιάς υπό τον Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και στο βάθος… Αντώνη Σαμαρά.

Η σπουδή του κ. Γεωργιάδη την επομένη της ψηφοφορίας να διευκρινίσει σε τηλεοπτική συνέντευξη πως δεν απείλησε με παραίτηση εάν η ΝΔ τασσόταν με το “Ναι”, από τους περισσότερους εκλαμβάνεται ως έμμεση επιβεβαίωση της επιβολής του “Όχι”, γεγονός που εξάλλου έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα για ακόμη μία φορά το δικαίωμα να πει πως ο εκ του ΛΑ.Ο.Σ προερχόμενος Αντπρόεδρος επέβαλε την πολιτική που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα η έντονη κινητικότητα του κ. Γεωργιάδη, η επιβολή μίας ατζέντας στα όρια της έξαλλης ακροδεξιάς, ο έλεγχος σε μεγάλο βαθμό του κομματικού μηχανισμού σε επίπεδο βάσης παρά τη μικρή απήχηση σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας και η μετατροπή του σε πόλο έλξης των σκληρών δεξιών ψηφοφόρων, έχει αφυπνήσει από τη στάση αναμονής το καραμανλικό στρατόπεδο, ενώ παράλληλα έχει μετατραπεί σε μόνιμο πονοκέφαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη που εμφανίζεται διαρκώς ως παρατρεχάμενος αρχηγός, γεγονός που αποτελεί το επίκεντρο της κυβερνητικής στόχευσης.

“Καρφιά” και από Σαμαρά

Δική του γραμμή με ευθείες βολές στην ηγεσία τηρεί και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όπως φαίνεται από τη στάση πολλών βουλευτών που βρίσκονται στη ζώνη επιρροής του και συχνά πυκνά τον τελευταίο καιρό περνούν το κατώφλι του γραφείου του στη Δημοκρίτου.

Αν και ο ίδιος έχει δείξει πως ενδιαφέρεται πρωτίστως για τη δικαίωση της πρωθυπουργίας του, και παρά το γεγονός ότι τασσόταν με το “Όχι”, στην ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου επέλεξε να βρίσκεται στην Πύλο, στέλνοντας μήνυμα δυσαρέσκειας για τις επιλογές της ηγεσίας.

Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι το antinews, παραδοσιακή φωνή του Αντώνη Σαμαρά στο διαδίκτυο, έχει προχωρήσει σε μία σχετική αυτονόμηση και κινείται μεταξύ Σαμαρά και Κρανιδιώτη, οι άνευ προηγουμένου επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη για μία ντουζίνα επιλογών του με αιχμή του δόρατος τη Μαρία Σπυράκη στο τιμόνι της γαλάζιας επικοινωνίας, είναι ενδεικτικά του κλίματος στο περιβάλλον Σαμαρά.

“Αλωνίζει” άνευ χαρτοφυλακίου ο Άδωνις

Η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμφανιστεί ηγέτης με πυγμή, αφήνοντας άνευ χαρτοφυλακίου τον Άδωνι Γεωργιάδη προς τέρψιν του Βασίλη Κικίλια, έπεσε στο κενό, αφού για ακόμη μία φορά σύρθηκε στη γραμμή του Αντοπροέδρου για την ταυτότητα φύλου.

Την ίδια ώρα πάντως, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίζεται εξαιρετικά δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι επί της ουσίας έχει μείνει χωρίς καμία εκπροσώπηση στο νέο πολυπληθές επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, αφού αυτό κινείται στα ύδατα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κωστή Χατζηδάκη, κίνηση που αναμένεται να απαντηθεί με ακόμη εντονότερη παρουσία του στο δημόσιο διάλογο με το γνωστό… εκρηκτικό ταμπεραμέντο του που προκαλεί “νευρικό κλονισμό” στο μετριοπαθές τμήμα αλλά και ακροατήριο της ΝΔ.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της αγκίστρωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη πάνω του, λόγω της στήριξης που του παρείχε στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από το “είναι δική μου επιλογή” του προέδρου σε σχετική ερώτηση στη ΔΕΘ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχεδιάζει να συνεχίσει να “τραβά” προς τα δεξιά την αξιωματική αντιπολίτευση, προσδοκώντας να γίνει το απαραίτητο “βαρίδι” που εάν “αδειαστεί” μπορεί να τινάξει στον αέρα την ίδια τη συνοχή της Νέας Δημοκρατίας υπό την απειλή νέου φορέα στα δεξιά της.

Σε κάθε ευκαιρία θα συνεχίσει να αγκαλιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όχι όμως για να του δείξει την αγάπη του, αλλά για να του θυμίζει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να τον πνίξει.

“Καραμανλικοί” στα κάγκελα

Στο στρατόπεδο των “καραμανλικών” οι σπόντες και οι αιχμές από παραδοσιακά στελέχη επισφραγίστηκε από την επιστολή κόλαφο του πρώην επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ επί Καραμανλή, Νίκου Καραχάλιου, προσωπικού και πολιτικού “αδερφού” του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που παραμένει αποστασιοποιημένος στο προσκήνιο.

Η ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιλογές του και οι “μύδροι” στον Τάκη Θεοδωρικάκο και τη Μαρία Σπυράκη, για τους οποίους ανέφερε δηκτικά πως “έχουν τεχνογνωσία που φτάνει μέχρι την κομμουνιστική Αριστερά, καθώς διετέλεσαν αντίστοιχα γραμματέας της ΚΝΕ και μέλος της ΠΑΣΠ”, καθώς και το γεγονός ότι αμφότεροι “έχουν θητεύσει δίπλα στον Γιάννη Πρετεντέρη”, έπεσε σαν βόμβα στην Πειραιώς, παρά το γεγονός ότι πολλά ΜΜΕ δεν την προέβαλαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...