ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημητρίου: Για ποια projects “έρχονται” επενδυτές από ΗΠΑ με παρότρυνση Τραμπ

Παπαδημητρίου: Για ποια projects “έρχονται” επενδυτές από ΗΠΑ με παρότρυνση Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για συγκεκριμένα επιχειρηματικά πρότζεκτ και τομείς ενδιαφέροντος των Αμερικανών επενδυτών στη χώρα μας μιλά ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο Δ. Παπαδημητρίου, σε συνέντευξη που παραχωρεί μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, στη «Νέα Σελίδα», εξηγεί πού οφείλεται το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα και απαριθμεί συγκεκριμένες επενδύσεις, όπως το καζίνο στο Ελληνικό και τα Ναυπηγεία Σύρου (Νεώριο), που θα αποδειχτούν επωφελείς για την ελληνική οικονομία.

Αναλυτικότερα, ο Δ. Παπαδημητρίου τονίζει πως όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ λέει στην επίσημη ανακοίνωσή του στον Τύπο ότι η Ελλάδα έχει μπει στη φάση της ανάπτυξης και η Αμερική θα τη στηρίξει και, μάλιστα, προχωρά στην απόφαση να δημιουργηθεί μόνιμη ομάδα εργασίας μεταξύ των δύο υπουργών Οικονομίας, είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον αναβαθμίστηκε.

Σύντομα, επισημαίνει, θα αναβαθμιστεί περαιτέρω, όταν αυτή η ομάδα αρχίσει να λειτουργεί. Και στις συναντήσεις ο Πρόεδρος Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να υποστηρίξουν επενδύσεις αμερικανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Εστιάζοντας στο επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ, ανέφερε πως αποδείχτηκε ότι σταθερά αυξάνει, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις με επιχειρηματίες και funds σε Ουάσιγκτον, Σικάγο και Νέα Υόρκη.

Εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση πως στις ΗΠΑ έχουν καταλάβει πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα και παρατηρεί πως αυτό «που βλέπουμε τώρα είναι κάτι διαφορετικό, επειδή υπάρχει και αυτή η παρότρυνση από τον Λευκό Οίκο και οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι έχει αναβαθμιστεί η συμμαχία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

Τεχεράνη: «Διακήρυξη αμερικανικής ήττας» η συμφωνία για τη Μέση Ανατολή

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ιράν: Συμφωνία με ΗΠΑ για «κόκκινο τηλέφωνο» στα Στενά του Ορμούζ και αποδέσμευση 12 δισ. δολαρίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...