Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ώρα μηδέν για Άκη Τσοχατζόπουλο και το μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών

Ώρα μηδέν για Άκη Τσοχατζόπουλο και το μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ώρα της κρίσης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους συγκατηγορούμενους του στην υπόθεση για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών έφτασε.

Σήμερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοινώνει την ετυμηγορία του για την πολύκροτη υπόθεση που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό με τους συνολικά 17 κατηγορούμενους να ευελπιστούν σε ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Το 2013, ο πρώην υπουργός, σε πρώτο βαθμό, καταδικάστηκε για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε κάθειρξη 20 ετών, χωρίς ελαφρυντικά.

Οι δικαστές έκριναν ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος καρπώθηκε περισσότερα από 55.000.000 ευρώ για την υπογραφή των συμβάσεων που αφορούσαν την προμήθεια των υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1.

Στη σύζυγο του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη αλλά και στην κόρη του Αρετή το πρωτόδικο δικαστήριο έχει επιβάλει κάθειρξη 12 ετών.

Ο Άκης Τσοχαζόπουλος και τα μέλη της οικογένειας του οδηγήθηκαν στη φυλακή, ωστόσο, πλέον έχουν αφεθεί ελεύθεροι με όρους.

Το πρωτόδικο δικαστήριο, είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικό στον εξάδελφο του πρώην υπουργού, Νίκο Ζήγρα στον οποίο χορηγήθηκε και αναστολή εκτέλεσης της ποινής των έξι ετών που του επιβλήθηκε καθώς κρίθηκε πως πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Πρωτόδικα έχουν, επίσης, καταδικαστεί οι: Γιώργος Σαχπατζίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Αστέριος Οικονομίδης, Γιάννης Σμπώκος, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, Γιώργος Κωνσταντάτος, Νίκος Γεωργουλάκης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Παναγιώτης Σταμάτης, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς της έδρας έχουν προτείνει την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου της συζύγου του, της κόρης του και των άλλοτε στενών συνεργατών του.

Στην εισήγηση τους υποστήριξαν πως από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία και τα στοιχεία της δικογραφίας προέκυψε πως διακινήθηκε μαύρο χρήμα από εξοπλιστικά προγράμματα με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο και συνεργούς μέλη της οικογενείας του και πρώην συνεργάτες του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Τσούνης: Δέσμευση των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού

Στο Ψυχιατρείο των φυλακών ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής

Νίκος Δένδιας: Το 2030 η ελληνική Αεροπορία θα διαθέτει 200 σύγχρονα αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενεάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...