Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άδωνις “πριονίζει” το κοινωνικό “ρεκτιφιέ” του Μητσοτάκη – Επίθεση στον Καραμανλή

Ο Άδωνις “πριονίζει” το κοινωνικό “ρεκτιφιέ” του Μητσοτάκη – Επίθεση στον Καραμανλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα εσωκομματικά μαχαιρώματα στη ΝΔ καλά κρατούν, με το κλίμα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναζητά επειγόντως βαλβίδα αποσυμπίεσης.

Δύο ημέρες μετά την αρχηγική εμφάνιση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος έθεσε ευθέως θέμα ιδεολογικού προσήμου και στρατηγικής της ΝΔ, αμφισβητώντας επί της ουσίας της επιλογές ΜητσοτάκηΓεωργιάδη, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ προβαίνει σε μία κίνηση που ενέχει έντονα στοιχεία εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα παροουσιάσει το βιβλίο της μυστικοσυμβούλου του κ. Μητσοτάκη, γνωστή για τις ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις της, Μιράντας Ξαφά, με το “τρίο” του πάνελ να συμπληρώνεται από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την εν λόγω επιλογή του κ. Γεωργιάδη είναι πολλαπλά και έχουν προκαλέσει ήδη ποικίλα εχθρικά σχόλια στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Αφενός, η πρωτοβουλία αυτή του κ. Γεωργιάδη έρχεται την ώρα που το “καραμανλικό” στρατόπεδο, μέσω της αρχηγικής εμφάνισης Μεϊμαράκη, θέτει ευθέως θέμα επιστροφής της ΝΔ στις αρχές του ριζοσπαστικού κοινωνικού φιλελευθερισμού, κρατώντας διακριτές αποστάσεις από το νεοφιλελευθερο δόγμα που επιβάλλει η σημερινή ηγεσία του κόμματος και το οποίο προσωποποείται στην πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μιράντας Ξαφά.

Πέραν τούτου, η επιλογή του κ. Γεωργιάδη να σταθεί στο πλευρό της κας Ξαφά και του κ. Παπακωνσταντίνου για το βιβλίο της πρώτης με τίτλο “Δημόσιο Χρέος”, έχει ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στις τάξεις των καραμανλικών, δεδομένου ότι ο καταδικασθείς για τη λίστα Λαγκάρντ πρώην υπουργός και η κα Ξαφά έχουν αποτελέσει σφοδρούς πολέμιους της διακυβέρνησης Καραμανλή.

Τούτων δοθέντων, εύλογη απορία που εκφράζεται από παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ είναι κατά πόσο -και με ποια ένταση- ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ θα επιλέξει να υπερασπιστεί τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, την ώρα που με την παρουσία του θα νομιμοποιεί την επίρριψη όλων των ευθυνών για την κρίση στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού από τον υπουργό Οικονομικών του Γιώργου Παπανδρέου.

Τρίτον και βασικότερο συμπέρασμα της επιλογής του κ. Γεωργιάδη, είναι ότι στόχος του δεν είναι μόνο να σηκώσει το γάντι στο καραμανλικό στρατόπεδο, αλλά και να στείλει εκ νέου σαφές μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και τούτο, διότι την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να βγάλει τη ρετσινιά του κοινωνικά ανάλγητου και νεοφιλελεύθερου, μέσα από τις εργασίες του τρίτου Προσυνεδρίου της ΝΔ που θα γίνεται αύριο στα Ιωάννινα “για τους πολίτες που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση”, ο κ. Γεωργιάδης θα βρίσκεται στο πλευρό της Μιράντας Ξαφά, που έχει ταυτιστεί με ό,τι πιο ακραίο και νεοφιλελεύθερο έχει ακουστεί ποτέ στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Υπενθυμίζουμε μονάχα ότι η κα Ξαφά μεταξύ άλλων έχει υπερασπιστεί την περαιτέρω μείωση των συντάξεων, το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο λέγοντας πως “είναι το καινούργιο πρότυπο που σωστά αποφάσισε να υιοθετήσει και η Ευρώπη”, την απόλυση 200.000 δημοσίων υπαλλήλων με άρθρο της από το 2011, την πλήρη απορρύθμιση του δημοσίου ασφαλιστικού συστήματος προκειμένου να οδηγηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, όλες τις θέσεις του ΔΝΤ, το οποίο έχει δικαιολογήσει πλήρως για τα εγκληματικά λάθη του στους συντελεστές και τους πολλαπλασιαστές των πρώτων δύο μνημονίων που οδήγησαν εν τέλει σε ύφεση μέχρι και σχεδόν 11% και πολλά άλλα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...