Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Τέρμα το τσάμπα – Εντός του 2017 ο διαγωνισμός για τις άδειες

Παππάς: Τέρμα το τσάμπα – Εντός του 2017 ο διαγωνισμός για τις άδειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντός του 2017 θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το μήνυμα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά προς ορισμένους εκδότες και καναλάρχες «που είχαν συνηθίσει στο τζάμπα». «Οι δημοκρατικές πτέρυγες να στείλουν ένα σήμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους της αγοράς ότι δεν θα βρουν πολιτικό αποκούμπι στη Βουλή» υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

Ο υπουργός κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή η οποία αναμένεται να ψηφιστεί το απόγευμα από την Ολομέλεια. η τροπολογία ήδη ψηφίζεται από το Ποτάμι – κάτι που καλωσόρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ακόμη ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις για τον ΕΔΟΕΑΠ. «Οδεύουμε προς τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ μία υπόθεση που κάποιοι την θεωρούσαν χαμένη. Ας αντιδρούν και ας εκβιάζουν κάποιοι εκδότες χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους. Είχαν συνηθίσει στο τζάμπα. Τζάμπα άδειες» είπε και αφού σημείωσε ότι η ΕΣΗΕΑ είναι θετική για την ρύθμιση που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα κάλεσε τα κόμματα «να υψώσουν τοίχος» έναντι των εκδοτών που αντιδρούν. Προειδοποίησε δε πως «στην περίπτωση αυτή η σιωπή δεν είναι χρυσός».

Αναφερόμενος στην τροπολογία για τα ΜΜΕ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιιτκής τόνισε ότι οι αλλαγές «προέκυψαν από διαβούλευση με το ΕΣΡ». «Η τροπολογία έχει σημασία γιατί μετά την ψήφισή της μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την αδειοδότηση. Ακολουθεί σε λίγες μέρες; Η προκήρυξη και μέσα στο 2017 θα έχουμε την προκήρυξη» ανέφερε ο Ν. Παππάς επισημαίνοντας ότι παραμένει η τιμή εκκίνησης στα 250 εκατ. ευρώ για τις επτά άδειες και ο υποχρεωτικός αριθμός των εργαζομένων στα 400 άτομα.

«Πλέον το θέμα δεν προσφέρεται για δημιουργία εντυπώσεων ούτε για την προσφιλή τακτική ορισμένων που πάνε στην μέθοδο «βρίζω – ψηφίζω». Λίγος σεβασμός στους πολίτες δεν θα έβλαπτε» είπε ο Ν. Παππάς καλώντας τα κόμματα να επιδείξουν συναίνεση.

Όπως είπε ο Ν. Παππάς με την τροπολογία:

-Καταργείται η κατηγορία ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου. Όποιος θέλει να έχει ειδησεογραφικό πρόγραμμα να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία και να μην περιμένει να πάει σε άλλη. Αυξάνεται έτσι η αξία της άδειας

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν εταιρείες με έδρα την ΕΕ ή τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ώστε να ελέγχονται

-Αν δεν απονεμηθεί κάποια άδεια στην διαδικασία το ΕΣΡ υποχρεούται να την επαναπροκηρύξει αμέσως μόλις εκδηλωθεί ενδιαφέρον

-Για όλη την διάρκεια ισχύος των δημοπρατούμενων αδειών δεν θα υπάρξει νέα αδειοδότηση για άδειες ίδιας κατηγορίας

-Το χρονικό όριο λειτουργίας των καναλιών που δεν θα συμμετέχουν ή θα συμμετέχουν ανεπιτυχώς είναι τρεις μήνες μετά τον διαγωνισμό

-Απαγορεύεται η μεταβολή της κατηγορίας του προγράμματος για τα ‘ήδη λειτουργούντα κανάλια. «Έχει υπάρξει φαινόμενο καναλιών που κοιμήθηκαν με περιφερειακή άδεια και ξύπνησαν με πανελλαδική. Αυτές οι ντροπές γίνονταν και δεν είχαμε φωνές. Λειτουργοί δημόσιοι εξέθεταν το κράτος» τόνισε ο υπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Ισραήλ: Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει την απαγόρευση της προβολής του «τρομοκρατικού» Al Jazeera

Ο Νετανιάχου «κλείνει» το φιλοτζιχαντιστικό Al Jazeera στο Ισραήλ

Le Soir: «Russiagate» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές

Κασσελάκης: Ο Παππάς είπε τα αυτονόητα στη Βουλή – «Θα παραιτηθείτε για να ανασάνει η δημοκρατία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...