Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραγκούσης: “Εγώ υπουργός του Μητσοτάκη δεν θέλω να γίνω” – Δεν πρέπει να πάμε δεξιά

Ραγκούσης: “Εγώ υπουργός του Μητσοτάκη δεν θέλω να γίνω” – Δεν πρέπει να πάμε δεξιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Ραγκούσης σε δήλωση του από τη Λάρισα, ξεκαθάρισε ότι η νέα παράταξη πρέπει να διαχωρίσει την θέση της από την ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι “Εγώ υπουργός του Μητσοτάκη δεν θέλω να γίνω”.

«Θεωρώ υπαρξιακό το ζήτημα της απεξάρτησης της νέας παράταξής μας από την Ν.Δ.. Επειδή η νέα παράταξη έρχεται από ένα πρόσφατο παρελθόν ως διάδοχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεργάστηκε αναγκαστικά με την κυβέρνηση Σαμαρά, πρέπει με έναν πολύ σαφή και καθαρό τρόπο να οριοθετηθεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Εγώ έχω μια σύγχρονη αντίληψη ότι πρέπει να συνεργάζονται τα κόμματα για να λύνουν προβλήματα των πολιτών, αλλά είναι άλλο πράγμα αυτό, κι άλλο να πας να γίνεις υπουργός του Μητσοτάκη. Εγώ υπουργός του Μητσοτάκη δεν θέλω να γίνω και δεν πρέπει να γίνω αν θέλει η χώρα να αποκτήσει μια ισχυρή προοδευτική παράταξη», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης σε πολιτική ομιλία που πραγματοποίησε στη Θεσσαλική πόλη.

«Δεν μπορώ να δεχτώ πως το μέλλον αυτής της χώρας θα είναι ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης και οι Αυγενάκηδες. Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχει αντιδεξιά εμμονή. Είναι η κρίσιμη διαπίστωση πως υπάρχουν δύο πόλοι. Και όταν επιλέγεις τον συμπληρωματικό ρόλο του συντηρητικού πόλου, τότε ταπεινώνεις την παράταξη και τους οπαδούς σου, αλλά αφήνεις το κενό να το καλύψουν άλλες δυνάμεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ραγκούσης είπε πως πρέπει να γίνουν μεγάλες θεσμικές αλλαγές στη χώρα και «να ανοίξει το κεφάλαιο προς την Προεδρική Δημοκρατία». Τόνισε δε, πως «αυτό το μοντέλο, όσο υπάρχει, για να μπορέσει να στέκεται στα πόδια του, θα χρειάζεται το μπόνους των εδρών που η κάθε υποψήφια κυβέρνηση για να το κερδίσει θα καταρρίπτει όλες τις αρχές».

Τέλος ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε πως χρειάζεται ριζική ανανέωση για την νέα παράταξη της Κεντροαριστεράς, τονίζοντας πως ο ίδιος έχει μεγάλα ψυχικά και πολιτικά αποθέματα για να ανταπεξέλθει στα δύσκολα καθήκοντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...