Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Από πού σε κρατάει ο Αυγενάκης και τον στηρίζεις;

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Από πού σε κρατάει ο Αυγενάκης και τον στηρίζεις;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Νύχι – κρέας» είναι ΜητσοτάκηςΑυγενάκης καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ, παρά το ότι του το ζήτησε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, δεν κατάφερε να βρει το θάρρος να αποπέμψει τον γραμματέα της ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις για συναλλαγές του με εγκληματίες.

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να τον καταδιώκουν και οι ερινύες της Siemens και των τηλεφωνικών κέντρων που είχε.

«Η Siemens ποτέ δεν κέρδισε εκλογές» ήταν το δεικτικό μήνυμα που έστειλε ο Αλ. Τσίπρας στον Κ. Μητσοτάκη.

«Την τελευταία εβδομάδα η Αστυνομία έχει κουραστεί να συλλαμβάνει ανθρώπους με τους οποίους συναγελάζεστε.

Χθες ο ναρκέμπορος Παπουτσάκης και παλαιότερα ο Μπαμπάτσης.

Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε η κατάθεση της Τσακάλου να μας θυμίσει ότι η ανομία δεν πίνει καφέ στα Εξάρχεια, αλλά στο σαλονάκι του κόμματός σας και μάλιστα από καφετιέρα Siemens» τόνισε στην πρωτολογία του ο Αλ. Τσίπρας και ρώτησε τον πρόεδρο της ΝΔ: «θα απομακρύνετε τον έμπιστό σας που συναγελάζεται με εγκληματίες ή θα συνεχίσετε να του παρέχετε κάλυψη;».

“Από που σας κρατάει ο Αυγενάκης και συνεχίζετε να τον στηρίζετε;” ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Λευτέρη Αυγενάκη να σηκώνονται όρθιοι και να απαντούν με χυδαίους χαρακτηρισμούς.

«Έχετε κάνει κολοτούμπα στα πάντα όμως παραμένει σταθερή η έφεσή σας σε προσωπικές επιθέσεις ψεύδη και συκοφαντίες.

Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει» απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης και επιτέθηκε στην εφημερίδα Documento που δημοσίευσε τις συνομιλίες Αυγενάκη – Μπαμπάτση.

«Πρώτη φορά βλέπω, πρωθυπουργό να λειτουργεί ως φερέφωνο εφημερίδας. Γίνατε κάθε λέξη της κάθε φυλλάδας και όχι κάθε λέξη του Συντάγματος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «όλα αυτά έγιναν δήθεν συμπτωματικά μόλις σας καταθέσαμε την ερώτηση».

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αξιοθρήνητη εμφάνιση» του πρωθυπουργού και πρόσθεσε: «Ηρθατε να μιλήσετε ως εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που τρέφεται από σκοτεινούς μηχανισμούς και συκοφαντεί.

Είναι το παρακράτος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και των πιέσεων στη Δικαιοσύνη. Καταφέρατε και επιστρέψατε τη χώρα στην χειρότερη περίοδο του αυριανισμού. Έτσι εξηγείται γιατί ο Κουρής είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής σας».

Ακολούθησε μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στα… τζάκια και την… διαπλοκή.

«Ένα μήνυμα στα παλαιά και νέα διαπλεκόμενα τζάκια. Να είστε σίγουροι ότι όσοι ακολουθείτε μεθόδους λάσπης και συκοφαντίας θα λογοδοτήσουν στο λαό και ορισμένοι στη Δικαιοσύνη. Εκλογές έχουν χάσει πολλοί.

Δεν είναι ντροπή αυτό αλλά να προσπαθείς να επιβιώσεις μέσα από αθλιότητες και συμμαχίες με Κουρήδες και Βαξεβάνηδες» είπε.

«Διαγράφετε άλλους βουλευτές που δεν συμφωνούν μαζί σας αλλά στον γραμματέα του κόμματός σας επιτρέπετε να συναγελάζεται με ποινικούς», του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «παρακράτος είναι αυτοί που συναναστρέφονται με το κοινό ποινικό έγκλημα.

Εσείς κάνετε μηνύσεις γιατί αποκαλύφθηκε μία δικογραφία. Σε λίγο θα μηνύσετε την δικογραφία.

Η παρακολούθηση αφορούσε εμπόριο ναρκωτικών και έπεσε πάνω σε μαυραγορίτη χρυσού ο οποίος συνελήφθη και οι κοριοί της εισαγγελίας έπιασαν τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ να συνομιλεί με τους κακοποιούς».

Στο σημείο εκείνο έγινε επεισόδιο γιατί ο Λ. Αυγενάκης σηκώθηκε όρθιος και φώναζε και ο πρωθυπουργός τρεις φορές του είπε «κάτσε κάτω».

«Ο Λ. Αυγενάκης δεν πρέπει να χάνει την ψυχραιμία του γιατί έχει την στήριξη του προέδρου της ΝΔ. γιατί την έχει; Πού τον κρατάει και έχει την στήριξη;» επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Ο Λ. Αυγενάκης κατάγεται από μία περιοχή που έχει φιλότιμο αλλά αντί να πει ότι μίλησε απέλυσε τον φρουρό του. Πόσο έντιμη είναι αυτή η στάση;

Ο φρουρός του συνομιλώντας με τον μαυραγορίτη δεν στέκεται μόνο στις συναλλαγές και τα δώρα στον Αυγενάκη αλλά φέρεται να λέει ότι ο Αυγενάκης διευκόλυνε να αποφυλακιστεί ένας από την σπείρα των απαγωγέων του Παναγόπουλου.

Εσείς αυτά τα θεωρείτε φυσιολογικά; Εσείς αντί να απαντήσετε επικεντρώνετε την κριτική σας στο μέσο που ανέδειξε την δικογραφία. Κάντε μήνυση στη δικογραφία».

«Σας φαίνεται λογικό ότι κάθε φορά στην ίδια εφημερίδα διαρρέουν συνομιλίες για στελέχη της ΝΔ; Σας φαίνεται λογικό ότι δεν μπορείτε να διασφαλίσετε το απόρρητο των επικοινωνιών» ήταν το μόνο που βρήκε να απαντήσει ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο Αλ. Τσίπρας του υπενθύμισε ότι «το απόρρητο των επικοινωνιών ήρθη με εισαγγελική εντολή και οι συνομιλίες εντάχθηκαν στη δικογραφία».

«Δεν τολμήσατε να κάνετε κάτι για το οποίο όλοι θα σας έδιναν συγχαρητήρια. Να αποπέμψετε τον Αυγενάκη για τις συναλλαγές του με το παρακράτος.

Δεν βρήκατε το θάρρος να πείτε ότι ανομία δεν είναι τα Εξάρχεια αλλά και αυτό» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο διάλογος Τσίπρα – Μητσοτάκη για την Siemens με τον πρόεδρο της ΝΔ να απολογείται λέγοντας ότι δεν πήρε δώρο.

«Ανομία και εγκληματικότητα δεν είναι μόνο οι μολότοφ. Είναι και οι εκβιαστές και οι λαθρέμποροι χρυσού και η Siemens και τα εγκλήματα του λευκού κολάρου. Δεν βρήκατε ούτε λέξη να πείτε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε εμφατικά: «κατηγορείτε εσείς εμένα για στήριξη από τζάκια.

Ο λαός θα δώσει την ετυμηγορία του αλλά να είστε σίγουρος ότι σε καμία χώρα του κόσμου ούτε και στην Ελλάδα η Siemens δεν κέρδισε τις εκλογές».

«Δεν πήρα κανένα δώρο. Το γνωρίζετε και επαναλαμβάνετε την ίδια συκοφαντία. Να μην το ξανακάνετε» απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης ζητώντας το λόγο επί προσωπικού.

Η ανταπάντηση του Αλ. Τσίπρα ήρθε μέσω της κατάθεσης που έδωσε η κ. Τσακάλου που ήταν η γραμματέας του Μιχ. Χριστοφοράρου – σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός υπενθύμισε την εμπλοκή της Ντ. Μπακογιάννη στην διαφυγή Χριστοφοράκου στη Γερμανία σημειώνοντας ότι ως υπουργός Εξωτερικών δεν είχε ενημερώσει για το ένταλμα εναντίον του τότε ισχυρού άνδρα της Siemens.

«Η γραμματέας του Χριστοφοράκου είπε ότι είχε παραγγείλει τηλεφωνικά κέντρα για τον εξοπλισμό των πολιτικών γραφείων του Μητσοτάκη και ξεπερνούσε το όριο.

Το ποσό καλύφθηκε αφού έγινε φασαρία στην πλάτη αφού σας έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη εν προκειμένω με τα τηλεφωνικά κέντρα στην πλάτη» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και κατέληξε: «Διεκδικείτε να κυβερνήσετε τη χώρα και αυτό είναι το ηθικό σας πρόταγμα.

Δεν πρόκειται να γίνει αυτό όσο και αν η κοινωνία είναι πνιγμένη στο ψέμα και τα fake news».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

Οικογένεια αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη: Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...