Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σκοπιανοί ομολογούν: Οι Ελληνικές Υπηρεσίες γνωρίζουν τα πάντα για τα συστήματα ασφαλείας μας

Οι Σκοπιανοί ομολογούν: Οι Ελληνικές Υπηρεσίες γνωρίζουν τα πάντα για τα συστήματα ασφαλείας μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον φόβο ότι οι δύο πρώην Σκοπιανοί πράκτορες της UBK (μυστικές υπηρεσίες), Γκόραν Γκρούγεφσκι και Νίκολα Μπόσκοφσκι, που συνελήφθησαν από τις ελληνικές Αρχές στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, θα μπορούσαν να αποκαλύψουν στις ελληνικές Αρχές μυστικά ασφαλείας των Σκοπίων, εξέφρασαν ακραίοι σκοπιανοί κύκλοι επιρρεπείς στις θεωρίες συνωμοσίας.

Συγκεκριμένα, άρθρο που δημοσιεύτηκε προ ημερών στην ιστοσελίδα FACTOR έκανε λόγο για “πανικό” που επικρατεί στις τάξεις αρκετών εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφαλείας, καθώς και σε κύκλους πρώην αξιωματούχων του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων, για την πιθανότητα η σύλληψη των δύο πρώην στελεχών της UBK στην Ελλάδα να εξελιχθεί σε σοβαρή δυνητική απειλή για το σύστημα ασφαλείας της χώρας.

Προφανώς και το αστείο, εάν όχι πρωτόγονο, σύστημα ασφαλείας των Σκοπίων δεν χρειάζεται κάποιον να το μαρτυρήσει για να το κάνουν ό,τι θέλουν αλλότριες υπηρεσίες εάν το επιθυμούν.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, αυτό που φοβούνται οι προαναφερθέντες σκοπιανοί κύκλοι είναι ότι «ο Γκρούγεφσκι και ο Μπόσκοφσκι θα “κελαηδήσουν” στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες» και θα αποκαλύψουν σημαντικές πληροφορίες για το σύστημα ασφαλείας των Σκοπίων, διεκδικώντας ως αντάλλαγμα να πάρουν πολιτικό άσυλο και να αποφύγουν την έκδοση.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα, ο Λιούμπομιρ Γκιούρτσεφσκι, πρώην Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων, υποστηρίζει ότι καμία εκδοχή για την εξέλιξη των πραγμάτων δεν πρέπει να αποκλειστεί, περιλαμβανομένης της πιθανότητας οι δύο συλληφθέντες, πρώην στελέχη της UBK, να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και να ερωτηθούν από τις ελληνικές υπηρεσίες για θέματα που σχετίζονται με το σύστημα ασφαλείας των Σκοπίων.

Ωστόσο, ο Γκιούρτσεφσκι σημειώνει αυτό που σας αναφέραμε παραπάνω, ότι δηλαδή λόγω της επιδίωξης των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ, οι ελληνικές υπηρεσίες γνωρίζουν καλά τα συστήματα ασφαλείας της χώρας και, επομένως, δεν έχουν λόγο να προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση.

Από την πλευρά του και ο πρώην Πρέσβης των Σκοπίων στην Αθήνα, Λιούπτσο Άρσοφσκι, σημειώνει πως δεν είναι σωστό να γίνονται εικασίες σε τέτοιες περιπτώσεις και προσθέτει πως είναι σημαντικό να γίνει γνωστό αν τα δύο πρώην στελέχη της UBK είχαν μαζί τους στοιχεία, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν «για να αποκτήσουν καλύτερη διαπραγματευτική θέση εκτός της χώρας».

Σύμφωνα με τον Άρσοφσκι, η απλή προφορική ενημέρωση από τους δύο συλληφθέντες δεν θα έχει καμία ουσιαστική αξία για τις ελληνικές υπηρεσίες, οι οποίες έτσι και αλλιώς έχουν αρκετές πληροφορίες για το σύστημα ασφαλείας των Σκοπίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...