Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ρεσιτάλ” Μπουτάρη: “Ράθυμη συνήθεια” να θες να παρκάρεις μπροστά… στο σπίτι σου

“Ρεσιτάλ” Μπουτάρη: “Ράθυμη συνήθεια” να θες να παρκάρεις μπροστά… στο σπίτι σου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, τα πασαλάκια που θα τοποθετηθούν στις λεωφορειολωρίδες και την ενίσχυση της αστυνόμευσης, στάθηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου αναφέρθηκε στους πολίτες που θέλουν να παρκάρουν μπροστά στο σπίτι τους.

Αναφερόμενος στην ελεγχόμενη στάθμευση που ξεκίνησε πιλοτικά από τον περασμένο μήνα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραδέχτηκε πως υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους διότι “αλλάζει τις ράθυμες συνήθειες να θέλουμε να παρκάρουμε μπροστά από το σπίτι μας και να αφήνουμε το αυτοκίνητο μας στο ίδιο σημείο για μέρες”.

Ο δήμαρχος υποστήριξε πως το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης θα προχωρήσει, και πως μετά από έξι μήνες θα παρατηρηθεί βελτίωση.

“Θα περάσει μια περίοδο δυσαρέσκειας από τους κατοίκους. Πρέπει όμως να καταλάβουν, ότι εάν δεν αλλάξουν τρόπο συμπεριφοράς, δεν θα έχουμε βελτίωση στην πόλη”, είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Επιπλέον, ανέφερε πως σύντομα θα τοποθετηθούν ειδικά πασαλάκια για την αστυνόμευση των λεωφορειοδρόμων, προκειμένου να εμποδίζεται η παράνομη στάση στάθμευση των αυτοκινήτων και να κινούνται πιο γρήγορα τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ενώ δήλωσε πως έχει ξεκινήσει “διαδικασία για την αύξηση των αστυνόμων που θα ελέγχουν την κυκλοφορία”.

Ενστάσεις για το κατά πόσο θα έχει αποτελεσματικότητα το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη, μετά και τις διαμαρτυρίες μερίδας πολιτών, εξέφρασαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και της διοικούσας παράταξης.

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ζήτησε να γίνει παράταση της ισχύος του δοκιμαστικού μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης για διάστημα δέκα μηνών, ώστε στη συνέχεια να γίνουν διορθώσεις στη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία.

Ο πρώην αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης, είπε πως το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης “ξεκίνησε με άλλα δεδομένα και με άλλα κατέληξε”, ενώ ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υποστήριξε πως “επιχειρούμε να προστατέψουμε τον δήμο, τους πολίτες και την εταιρία για να είναι το σύστημα βιώσιμο”.

Απάντηση στους επικριτές του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης έδωσε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και στάθηκε στο έτος 2012, όταν όλοι οι σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης ήταν θετικοί στο συγκεκριμένο θέμα.

Μετά τις ενστάσεις υπερψηφίστηκε η τροποποίηση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που αφορά τον καθορισμό οδών εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Μπάχαλο» η Κλαμπ Μπριζ: «Ανταρσία» Όλσεν – Έφυγε από την Ελλάδα λίγο πριν τη ρεβάνς με ΠΑΟΚ

Μακάβριος καυγάς σε κηδεία: Ο αδελφός του νεκρού πέταξε στο κεφάλι της νύφης του μαρμάρινο σταυρό

Καστοριά: Σε δολιοφθορά αποδίδουν την έκρηξη στο ξενοδοχείο Τσάμης, οι ιδιοκτήτες του

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στο Θερμαϊκό

Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε 56χρονος μέσα σε φορτηγό στο λιμάνι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...