Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τροχάδην για τεχνική συμφωνία στην αξιολόγηση μέχρι τη Δευτέρα

Τροχάδην για τεχνική συμφωνία στην αξιολόγηση μέχρι τη Δευτέρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, είτε σε επίπεδο επικεφαλής είτε σε αυτό των τεχνικών κλιμακίων για τεχνική συμφωνία και, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις διαπραγματεύσεις, έως το Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου θα έχει υλοποιηθεί το σύνολο των προαπαιτούμενων.

Ωστόσο, δεν αλλάζει ο στόχος για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως το Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, καθώς έχει δοθεί λύση σε δύο μεγάλα «αγκάθια», τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το θέμα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, τα περισσότερα από τα prior actions αφορούν στον τομέα των υποδομών, όπως είναι το Κτηματολόγιο, τα μεταλλεία, κ.ά.

Στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, η πιο σημαντική εκκρεμότητα αφορά στην επιλογή, μέσω ΑΣΕΠ, γενικών διευθυντών στο Δημόσιο, διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, οι συγκεκριμένες πηγές ανέφεραν ότι το ΔΝΤ παρακολουθεί μεν τις διαβουλεύσεις, αλλά δεν μετέχει ενεργά, ζητώντας να μην βγουν οι αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα εκτός προγράμματος.

Εξάλλου, στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών «κλείδωσε» η αναβολή στη θέσπιση των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων έως τον Μάρτιο, με στόχο αυτή να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Ενώ, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί το ΦΕΚ για την αξιολόγηση των εργαζόμενων στην ΑΑΔΕ, η οποία θα είναι 3.500 σελίδες με περιγραφή θέσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

Γάμος ομόφυλων: «Κανένα σχόλιο» η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο «όχι» της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Μ. Καπνισάκης: Προτάθηκε στον Στ. Κασσελάκη να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019 – Διαψεύδει ο Μαρινάκης – Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πάρις Κουκουλόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κουρασμένη κυβέρνηση»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...