Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημήτρης Λιάκος: Θα ξεκινήσει διάλογος για αύξηση του κατώτατου μισθού και τις συντάξεις

Δημήτρης Λιάκος: Θα ξεκινήσει διάλογος για αύξηση του κατώτατου μισθού και τις συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Σχεδιάζουμε την δική μας στρατηγική, το δικό μας εθνικό οδικό χάρτη, για τη μεταμνημονιακή εποχή που θα αποδεικνύει τις προθέσεις μας για συνέχιση των προσπαθειών μας για τον αναγκαίο μετασχηματισμό της οικονομίας, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την μεταρρύθμιση βασικών τομέων όπως η παιδεία, η δικαιοσύνη κ.α.»: αυτό επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Με «σύμμαχο» στο σχεδιασμό αυτό, το γεγονός ότι «η ελληνική οικονομία αφήνει πίσω της μια ολόκληρη περίοδο ύφεσης και απαισιοδοξίας, και μεταβαίνει σε μια νέα κατάσταση με στέρεες βάσεις και θετική προοπτική». Ισχυρισμός που αποδεικνύεται μέσω σειράς ενδείξεων, όπως τα τρία συνεχόμενα τρίμηνα θετικών ρυθμών μεγέθυνσης που πιστοποιούν και επίσημα την επιστροφή στην ανάπτυξη -υπενθυμίζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ- ενώ εξαγωγές, άμεσες ξένες επενδύσεις και δείκτες οικονομικού κλίματος στέλνουν επίσης αισιόδοξα μηνύματα, προσθέτει.

Αναφορικά με την τρέχουσα αξιολόγηση, ο κ. Λιάκος υπογραμμίζει, στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, «έχουμε υπερβεί τα εμπόδια και κινούμαστε συντονισμένα και εντός χρονοδιαγράμματος, ώστε να κλείσουμε την τρίτη αξιολόγηση στο επόμενο Eurogroup», όμως «πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στα χρονοδιαγράμματα της τελευταίας αξιολόγησης», ενώ μετά το μήνα-ορόσημο (Αύγουστος) «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει επιστροφή στις πρακτικές του χρεοκοπημένου παρελθόντος». Παρεμβαίνοντας δε, στη συζήτηση για το χρέος, αναφέρει, «έχουμε ισχυρά επιχειρήματα αλλά και ερείσματα χάρη στη συμφωνία για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, στη βάση των οποίων μπορούν ενδεχομένως να διαμορφωθούν καλύτεροι όροι για την εξυπηρέτηση του (χρέους)».

Παράλληλα με τα οικονομικά μεγέθη, ο κ. Λιάκος εστιάζει σε θέματα που «καίνε» την ελληνική κοινωνία, όπως:

η ανεργία: «Η μείωση της ανεργίας είναι απόλυτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης», διαβεβαιώνει, με τη διευκρίνιση ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τη δημιουργία φτηνού εργατικού δυναμικού απλώς και μόνο για να καταγραφεί μια γρήγορη, στατιστική πτώση της ανεργίας.

η μείωση των συντάξεων: «Αν το θέμα ήταν αμιγώς οικονομικό, η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα, η επίτευξη πλεονάσματος στον ΕΦΚΑ και οι μελλοντικές προβολές της συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστό του ΑΕΠ δημιουργούν τις προϋποθέσεις επανεξέτασης του μέτρου».

η αύξηση του κατώτατου μισθού: «Οι σχετικές προϋποθέσεις διαμορφώνονται σταδιακά και τούτο θα μας επιτρέψει στο εγγύς μέλλον να εκκινήσουμε τον αναγκαίο διάλογο και για τον κατώτατο μισθό».

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ/ΜΠΕ για τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ τονίζει ότι οι αγορές ήδη δείχνουν να επικυρώνουν την κυβερνητική στρατηγική, ως εκ τούτου «δεν βοηθά η εσωτερική αμφιθυμία, ειδικά όσο αυτή η προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη». Και σε μια προσωπική ερώτηση για τις ατέλειωτες ώρες διαπραγμάτευσης, το μέλος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας μιλά για τις «δύσκολες και έντονες συζητήσεις που πολλές φορές ‘τέσταραν’ τα όρια μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοροϊδία: Αντί προσλήψεων στο ΕΣΥ παρατείνουν τη επιδότηση εργασίας για ανέργους!

ΔΥΠΑ: Νέο επίδομα 718 ευρώ για άνεργους- Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και η διαδικασία

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,2% η ανεργία στην Ελλάδα

Κατώτατος μισθός: Στα 950 ευρώ αλλά σε… τέσσερα χρόνια

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...