Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζαχαριάδης για Σκοπιανό: Ο χρόνος είναι θετικός για λύση

Ζαχαριάδης για Σκοπιανό: Ο χρόνος είναι θετικός για λύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ο χρόνος είναι θετικός, ώστε να μπορέσουμε να πάμε σε μία ονομασία, η οποία θα λαμβάνει υπόψη και τα δικά μας ζητήματα, αλλά υπάρχει και μια θετική αντιμετώπιση από την πλευρά των γειτόνων», δήλωσε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Υπάρχει ένα μέτωπο ανοιχτό εδώ και 25 χρόνια. Η δική μας γνώμη είναι ότι η χώρα για να προχωρά και να ισχυροποιείται, πρέπει να κλείνει ζητήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν αποτελεί λύση το να κρύβεις τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, ή να λες ας το λύσει η επόμενη, η μεθεπόμενη κυβέρνηση» επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης, εκτιμώντας πως «φαίνεται ότι συντρέχουν όροι και προϋποθέσεις και με τη θετική στάση της κυβέρνησης από την πΓΔΜ, αλλά και με τις τοποθετήσεις που έχουν τα κόμματα στο εσωτερικό της χώρας».

«Μετά από πολλές παλινωδίες η ΝΔ φαίνεται να πηγαίνει στη γραμμή που είχαμε παλαιότερα στο Βουκουρέστι, εμείς έχουμε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση που την έχουμε εδώ και χρόνια, θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και θα βγουν τα συμπεράσματα» σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Σχολιάζοντας τη θέση που διατύπωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο κ. Ζαχαριάδης παρατήρησε πως «τα πολιτικά ζητήματα είναι για να ασχολούνται οι πολιτικοί και τα ποιμαντικά – θρησκευτικά ζητήματα είναι για την Ιεραρχία και την Εκκλησία, αυτό που λέει το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τα του Θεού τω Θεώ”».

Υπογράμμισε, δε, ότι «η χθεσινή απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Αρχιεπίσκοπο με πολύ σεβασμό θέτει τα όρια και εξηγεί από την πλευρά της Πολιτείας πώς σκεπτόμαστε να λύσουμε αυτά τα ζητήματα».

«Θεωρώ, όμως, θετικό» συνέχισε ο κ. Ζαχαριάδης «ότι παρά την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου υπήρξαν ήπιοι τόνοι, δεν υπήρξε κάλεσμα σε λαοσυνάξεις και ακρότητες, τις οποίες είχαμε δει στο παρελθόν και υπήρξε μία αναφορά ότι θα πρέπει να συζητήσουμε και να συμπορευτούμε ανεξαρτήτως των απόψεων με αγάπη».

«Αυτόν τον λόγο τον ερμηνεύω ως ήπιους τόνους. Δεν θα πρέπει να υπάρξει ποινικοποίηση των όποιων απόψεων και θα πρέπει να προχωρήσουμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης όλες οι πολιτικές δυνάμεις και ο ελληνικός λαός στην προσπάθεια επίλυσης των ζητήματος», συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...