Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντομπρόφσκις:Το ελληνικό πρόγραμμα είναι εντός τροχιάς – Eπόμενο βήμα το χρέος

Ντομπρόφσκις:Το ελληνικό πρόγραμμα είναι εντός τροχιάς – Eπόμενο βήμα το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα επόμενα στάδια του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να συζητηθούν τη Δευτέρα, μεταξύ άλλων στο Eurogroup που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες, δήλωσε προσερχόμενος ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο Β. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι εντός τροχιάς, έχουν υιοθετηθεί τα περισσότερα προαπαιτούμενα και υπάρχει υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων.

Ως εκ τούτου ανέφερε ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται σήμερα να εγκρίνουν την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την επόμενη δόση των δανείων προς την Ελλάδα. «Όταν γίνει αυτό, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τα επόμενα στάδια του ελληνικού προγράμματος», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Σεντένο: Σήμερα οι αποφάσεις για το ελληνικό πρόγραμμα

«Αναμένουμε να λάβουμε σαφείς αποφάσεις σήμερα σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα» δήλωσε, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Όπως ανέφερε, οι θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος και θα εξετάσουν την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. «Έχουμε μεγάλες προσδοκίες σήμερα, ως προς αυτό» σημείωσε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς σχετικά με την επόμενη εκταμίευση, υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τη «φυσική αλληλουχία» των γεγονότων ότι πρώτα θα λάβει το Eurogroup την απόφαση σχετικά με την έκθεση των θεσμών για τα προαπαιτούμενα και μετά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα εγκρίνει την επόμενη δόση.

Τέλος, κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχει το ενδεχόμενο προληπτικής γραμμής στήριξης για τη μεταμνημονιακή εποχή, τόνισε ότι «αυτό εξαρτάται από τις ελληνικές Αρχές». «Το πιο σημαντικό είναι να έχει (σ.σ. η ελληνική κυβέρνηση) την κυριότητα του προγράμματος. Ξέρουμε από προηγούμενη εμπειρία πόσο σημαντικό είναι αυτό και θα λάβουμε από κοινού αποφάσεις σχετικά με αυτό στο μέλλον» επισήμανε ο ίδιος.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικά για να αποποιηθεί τις ευθύνες του

EURACTIV: Καμία προστασία για τις παράτυπες μετανάστριες στην οδηγία της ΕΕ για την έμφυλη βία

Νέο «ρεζιλίκι» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ένα βήμα πριν την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...