Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο αίτημα για έκδοση των οκτώ στρατιωτικών κατέθεσε η Τουρκία στην Ελλάδα

Νέο αίτημα για έκδοση των οκτώ στρατιωτικών κατέθεσε η Τουρκία στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο αίτημα για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην γείτονα χώρα, υπέβαλαν οι τουρκικές αρχές.

Το τουρκικό αίτημα δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί στις ελληνικές δικαστικές αρχές, καθώς μεταφράζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών τέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης επί τάπητος κατά τη συνάντηση που είχε ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Φυσικά και συζητήθηκε το θέμα των αξιωματικών. Τέθηκε το νομοθετικό πλαίσιο από την πλευρά μας και έγινε απολύτως κατανοητό από την τουρκική πλευρά. Όσον αφορά περαιτέρω το ζήτημα, τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης τις έχει εκφράσει ο Έλληνας πρωθυπουργός», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος μάλιστα αποδέχτηκε πρόσκληση να μεταβεί στην Τουρκία το προσεχές διάστημα.

Ωστόσο, ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε γι’ άλλη μια φορά ότι το θέμα της έκδοσής τους έχει κλείσει με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παραίτηση Φλωρίδη ζητά ο Πλακιάς: «Σήμερα μπάζωσαν κι εμάς, δεν θα υπάρξει καμία δικαίωση σε αυτό το δικαστήριο»

Λάνα Ζωχιού (ΥΠΕΞ): «Ιστορική μας υποχρέωση και αυτονόητο καθήκον» η αμυντική συνδρομή στην Κύπρο

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχεται το πολιτιστικό και αρχειακό απόθεμα του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας

ΥΠΕΞ: Ειδική πτήση της Emirates Ντουμπάι-Αθήνα το Σάββατο 07/03 – Τι πρέπει να κάνετε όσοι ενδιαφέρεστε

ΥΠΕΞ: 315 Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους επέστρεψαν στην Ελλάδα την Πέμπτη 05/03

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...