Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκάθαρο μήνυμα Παυλόπουλου σε Σκόπια: Όνομα χωρίς αλυτρωτισμούς αν θέλετε ΝΑΤΟ-ΕΕ

Ξεκάθαρο μήνυμα Παυλόπουλου σε Σκόπια: Όνομα χωρίς αλυτρωτισμούς αν θέλετε ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όσο υπάρχουν δείγματα αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτή (η χώρα) στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.: Το καθαρό αυτό μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος, στο πλαίσιο των δηλώσεών του στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την υποδοχή του Ισραηλινού ομολόγου του κ. Ρεουβέν Ρίβλιν.

Η Ελλάδα επιδιώκει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, διευκρίνισε ο κ. Παυλόπουλος, κάτι τέτοιο προϋποθέτει όμως τη χρησιμοποίηση ονόματος που δεν θα αφήνει περιθώριο για αλυτρωτισμούς, επέμεινε, εξηγώντας ότι ο αλυτρωτισμός είναι αντίθετος στο Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Παράλληλα, ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας θα πρέπει να κάνει όλες εκείνες τις αναγκαίες αλλαγές στο Σύνταγμα, αλλαγές που θα ανοίξουν το δρόμο προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος του Ισραήλ

Με την κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη και στη συνέχεια με τη μετάβαση στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν.

Πριν από την είσοδό του στο προεδρικό μέγαρο ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών και ακολούθως ο Ισραηλινός Πρόεδρος εισήλθε στο προεδρικό μέγαρο για να συναντηθεί με τον Έλληνα Πρόεδρο Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Ρίβλιν, στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώ μετά θα μεταβεί στην ισραηλινή πρεσβεία όπου θα βραβευτούν προσωπικότητες που συνέβαλαν στην εμπέδωση της ελληνο-ισραηλινής φιλίας.

Τα βραβεία θα αποδοθούν στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον προπονητή Παναγιώτη Γιαννάκη, στον μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο καθώς και στον αείμνηστο επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το βραβείο του οποίου θα παραλάβει ο γιός του, πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αύριο, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ισραήλ θα παραστούν στην τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Τρομάζει η απάντηση του Ισραήλ – Φόβοι ότι μπορεί να στοχοποιήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...