ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δημήτρης Κουκλατζής, Έβρος, Ελληνικός Στρατός, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,


















































Φλέγεται ξανά ο Κόλπος: Ανταλλαγή στρατιωτικών πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στα Στενά του Ορμούζ
Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει η ΕΛΑΣ του Τσίπρα, αντέχει ακόμη η ΝΔ, πέφτει συνεχώς το ΠΑΣΟΚ
«Κακά δαιμόνια» έχουν παρεισφρήσει στο «μόρφωμα» της Καρυστιανού - Ήρθε η ώρα του «εξορκισμού»
Έρχεται στην Ελλάδα το ισχυρό κύμα καύσωνα που «καίει» την Ευρώπη
Αλέξης Τσίπρας: «Η ΕΛ.Α.Σ. της Ελλάδας» - «Σύμβολό μας είναι η πατρίδα μας. ΕΛ.Α.Σ. είναι το όνομά μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κρύβεται κάτι πίσω από την είσοδο των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος, που οδήγησε στη σύλληψή τους.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξη στη Zeit, δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας του θα ανακαλύψουν αν αυτό συνέβη κατά λάθος ή από πρόθεση, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Αγκυρα δεν επιθυμεί ανταλλαγή των 2 Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς.
«Δεν μπορώ να ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα», απάντησε, όταν ρωτήθηκε πότε θα επιστρέψουν στη χώρα μας οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί. «Αυτό εξαρτάται από τους ερευνητές και τα δικαστήρια, που τώρα πρέπει να ανακαλύψουν τι κρύβεται από πίσω. Ηταν λάθος ή πρόθεση; Θέλουν να είναι σίγουροι», συμπλήρωσε ο Τσαβούσογλου.
Σε ερώτηση για το αν η Αγκυρα επιθυμεί την ανταλλαγή τους με τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, απάντησε αρνητικά.
«Δεν θέλουμε μία τέτοια συμφωνία. Αλλωστε, δεν συλλάβαμε τους Ελληνες στρατιώτες στην Ελλάδα, αλλά σε τουρκικό έδαφος. Εχουμε ζητήσει εδώ και καιρό επίσημα την έκδοσή τους από την Ελλάδα».
























































