Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έστειλαν σε φάκελο σφαίρα στον Κοτζιά – Ακροδεξιός ρωσόφιλος ο/η αποστολέας;

Έστειλαν σε φάκελο σφαίρα στον Κοτζιά – Ακροδεξιός ρωσόφιλος ο/η αποστολέας;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια σφαίρα τυλιγμένη σε επιστολή έφτασε στις αρχές της εβδομάδας στο υπουργείο Εξωτερικών με παραλήπτη τον υπουργό Νίκο Κοτζιά, όπως αναφέρουν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, η επιστολή αναφερόταν στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, η σφαίρα εστάλη για έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου, ενώ και το σημείωμα έχει επίσης σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να αναζητηθεί ο συντάκτης και ο αποστολέας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Δικαιοσύνη που διεξάγει έρευνα, αλλά και ο Πρωθυπουργός.

Το περιεχόμενο της απειλητικής επιστολής που εστάλη στον Νίκο Κοτζιά αποκάλυψαν διπλωματικές πηγές στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόκειται για το τρίτο συμβάν με παραλήπτη τον υπουργό Εξωτερικών μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση η απειλητική επιστολή που έφθασε στο υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Τρίτη με παραλήπτη τον υπουργό και περιελάμβανε μία σφαίρα, ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου, το οποίο έχει ήδη σταλεί για έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Αναφέρουν δε πως συνεργάτες του κ. Κοτζιά στο υπουργείο δέχονται και απειλητικά τηλεφωνήματα για λογαριασμό του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιστολή η οποία συνοδευόταν από την σφαίρα έγραφε:

«Όσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας.

»Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες.

»Για όλους τους άλλους, ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο».

Καταλήγει δε παράκληση στα Σώματα Ασφαλείας και το στράτευμα.

«Μην υπακούτε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Τόσο το σημείωμα όσο και η σφαίρα έχουν σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να εντοπιστεί ο αποστολέας και ο συντάκτης.

Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τις απειλές που είχε δεχθεί αρχικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε λόγο για συγκεκριμένα συστήματα που τον συκοφαντούν ώστε να τον στοχοποιήσουν, επισημαίνοντας είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του.

Η συμμαχία Μόσχας-Άγκυρας

Από το ύφος της επιστολής που διέρρευσε στον Τύπο, από τον έκδηλο αδιέξοδο εθνικισμό ανάμικτο με αντιδυτικισμό, δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς ότι ο/η συντάκτης της ανήκει στο ακροδεξιό ρωσόφιλο κλαμπ.

Ρωσία και Τουρκία έχουν συμμαχήσει σε Μέση Ανατολή και Βαλκάνια.

Ρωσία και Τουρκία προσπαθούν να αναχαιτίστουν τις προσπάθειες της ελληνικής διπλωματίας για ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στην ελληνική σφαίρα επιρροής στα Βαλκάνια.

Ρωσία και Τουρκία εργάζονται μεθοδικά ώστε να υπονομεύσουν την ελληνική ηγεσία στα δυτικά Βαλκάνια και θεωρούν ότι θα το πετύχουν αυτό εμποδίζοντας μια συμφωνία με τα Σκόπια.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προτείνει στα Σκόπια μια ονομασία σύνθετη, αμετάφραστη, σε μια λέξη. Πρόκειται για θέση της Ακαδημίας Αθηνών.

Ονομαζόμενα τα Σκόπια Γκορναμακεντόνια -διεθνώς όλοι θα τα γράφουν Gornamakedonja- σημαίνει ότι αυτομάτως παύει και ο σφετερισμός του ονόματος «Μακεδονία».

Αυτή τη στιγμή εάν κάνετε μια αναζήτηση στη Google με την ονομασία «Macedonia» πρώτα και κυρίαρχα βγαίνουν τα Σκόπια, η ΠΓΔΜ.

Ονομαζόμενα Gornamakedonja (Γκορναμακεντόνια) δεν θα είναι πλέον Macedonia (Ματσεντόνια) και έτσι θα πάψει ο σφετερισμός της Μακεδονίας.

Oι ρωσόφιλοι στη χώρα -όπως και στο παρελθόν- με εθνικιστικές κορώνες υπονομεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Βλέπετε όλος αυτός ο «πατριωτισμός» καταλήγει να εξυπηρετεί τον πανσλαβισμό και καθόλου την ελληνική επέκταση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...