Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αχτσιόγλου: Mείωση των προστίμων για την αδήλωτη εργασία με την πρόσληψη του εργαζόμενου (βίντεο)

Αχτσιόγλου: Mείωση των προστίμων για την αδήλωτη εργασία με την πρόσληψη του εργαζόμενου (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός μετά την έξοδο από το πρόγραμμα δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στις αλλαγές που έρχονται στα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία όπου με 18μηνη πρόσληψη του εργαζόμενου θα πέφτουν στα 1.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε η υπουργός Εργασίας, η αδήλωτη εργασία έχει μειωθεί στο 12% από 19% όταν ανέλαβε η κυβέρνηση.

Ανήγγειλε ότι «έρχεται νομοσχέδιο στη Βουλή τις επόμενες δύο εβδομάδες όπου αλλάζει η αρχιτεκτονική του προστίμου και από την εισπρακτική λογική που όμως δεν βοηθούσε τον εργαζόμενο. Η κυβέρνηση κατευθύνεται σε αλλαγή του προστίμου προς μια πιο δικαιότερη λύση για τον εργαζόμενο».

Αναλυτικά ανέφερε ότι το πρόστιμο παραμένει 10.500 αλλά θα μειώνεται κλιμακωτά με πρόσληψη του αδήλωτου εργαζόμενου.

Αν γίνει δηλαδή πρόσληψη με σύμβαση 3 μηνών το πρόστιμο θα γίνει 7.000 με πρόσληψη 5 μηνών, με 6 μηνών πρόσληψη 5.000, ενός έτους 3.000 και με αορίστου χρόνου το πρόστιμο θα είναι μόνο 1000 ευρώ. Σε περίπτωση μη τήρησης θα αναβιώνει και πάλι το αρχικό πρόστιμο.

Μιλώντας για την αύξηση του κατώτατου μισθού που στοχεύει η κυβέρνηση μετά τη λήξη του προγράμματος, η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά η άποψη του ΔΝΤ ότι επιδρά αρνητικά στην αύξηση της απασχόλησης.

Ωστόσο δεν θέλησε να προσδιορίσει σε ποιο ύψος θα κυμανθεί η αύξηση αυτή, διότι όπως υποστήριξε ακόμα απαιτείται «τεχνική δουλειά για να δούμε τις δυνατότητες της αγοράς και διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς».

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι νόμος του κράτους ενώ και με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας θα μπορεί ο εργαζόμενος να διαπραγματευτεί καλύτερους μισθούς τόνισε η υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενη ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι έχει βοηθήσει ιδιαίτερα η αναβάθμιση των ελεγκτικών οργανισμών και του ΣΕΠΕ, ενώ έχει αναβαθμιστεί και το πληροφοριακό σύστημα του οργανισμού.

Σημαντικά αποτελέσματα έχουν οι έλεγχοι που γίνονται από τα τετραμελή κλιμάκια από τέσσερα σώματα του υπουργείου εργασίας ΣΕΠΕ, ΣΔΟΕ, οικονομική αστυνομία και ΕΦΚΑ.

Η κ. Αχτσιόγλου έδωσε εξηγήσεις για την πρόταση της κυβέρνησης για τον διοικητή του ΕΦΚΑ τον Μαρίνο που παραιτήθηκε από τι διεκδίκηση της θέσης για λόγους ευθιξίας.

«Εκτοξεύτηκε λάσπη σε έναν εξαίρετο επιστήμονα» είπε η κ. Αχτσιόγλου. «Ήταν τεχνικός σύμβουλος στην ΙΔΙΚΑ (δεν ήταν μέλος του ΔΣ) και η μισθοδοσία του ήταν η αυτεπιστασία μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ. Ουδέποτε πήρε ούτε ένα ευρώ από την ΗΔΙΚΑ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 22 Μαρτίου

Αιφνιδιασμός Κασσελάκη: Πήγε στην εκδήλωση Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου για την Κεντροαριστερά

Εφάπαξ και επιδόματα – Ποιοι πληρώνονται από Δευτέρα

UEFA: Τσουχτερά πρόστιμα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Κατώτατος μισθός: Στα 950 ευρώ αλλά σε… τέσσερα χρόνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...