Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργισμένη απάντηση Πετρόπουλου: Πλήρης σύνταξη στις οικογένειες των πεσόντων και όχι 400 ευρώ

Οργισμένη απάντηση Πετρόπουλου: Πλήρης σύνταξη στις οικογένειες των πεσόντων και όχι 400 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο. 4 του Ν. 4387/2016, που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος» διευκρινίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μέσω μηνύματός του στο twitter.

«Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες. Χειρότεροι από τους αντιπάλους της χώρας, όσοι μιλούν για σύνταξη 400 ευρώ» προσθέτει ο κ. Πετρόπουλος.

Επισυνάπτεται σχετικό απαντητικό έγγραφο από τις 20-04-2017 του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου, με αφορμή αντίστοιχο συμβάν.

1. Στο με αριθμό 4 άρθρο του ν. 4387/2016 αναφέρονται αποκλειστικά οι περιπτώσεις των υπαλλήλων – λειτουργών του Δημοσίου και των στρατιωτικών που υπάγονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

»Με την ρητή διάταξη της παραγράφου 3 του αυτού άρθρου εξαιρούνται του συνόλου των διατάξεων του νόμου 4387/2016(συνεπώς και εκείνες του άρθρου 12 που αναφέρονται στη σύνταξη λόγω θανάτου) πρόσωπα που «δικαιούνται σύνταξη λόγω ανικανότητας ή λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.δ. 169/2007, σε συνδυασμό και με αυτές του Π.δ. 168/2007.

»Τα ανωτέρω πρόσωπα εξακολουθούν να υπάγονται στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου και οι συντάξεις τους κανονίζονται με βάση τις ισχύουσες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου και καταβάλλονται από το Δημόσιο. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής έχουν εφαρμογή και για τα πρόσωπα στα οποία μεταβιβάστηκε ή μεταβιβάζεται η σύνταξη των υπαγόμενων σε αυτές προσώπων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υπ. Εθνικής Άμυνας: Ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία για την προμήθεια F-35 η Ελλάδα

Πηγές ΥΠΕΘΑ: Ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία

Newsweek: Η Ελλάδα έτοιμη να στείλει 32 μαχητικά F-16 στην Ουκρανία – ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η κυβέρνηση

Νίκος Δένδιας: Το 2030 η ελληνική Αεροπορία θα διαθέτει 200 σύγχρονα αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενεάς

Νίκος Δένδιας: Στόχος είναι η ισχυρότερη πολεμική αεροπορία στην περιοχή, σύγχρονος στόλος και ελληνική πολεμική βιομηχανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...