Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα σε γερμανικές εφημερίδες – Πολεμική ατμόσφαιρα με «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο

Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα σε γερμανικές εφημερίδες – Πολεμική ατμόσφαιρα με «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο γερμανικό προβοκατόρικο δημοσίευμα, σε «γραμμή Τουρκίας», δημοσιεύεται σε μια σειρά από γερμανικές εφημερίδες. Ο Γερμανός ανταποκριτής αναφέρεται σε «προκλητικότητα» και της Αθήνας στο Αιγαίο, εξαιρώντας εντελώς από τη «συλλογιστική» του τη Συνθήκη της Λωζάνης, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία έχει παραιτηθεί από οποιαδήποτε κυριαρχία σε νησιά και βραχονησίδες πέρα των τριών μιλίων από τις ακτές της.

Ο Γερμανός ανταποκριτής επιχειρεί να «μοιράσει» την ευθύνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξομοιώνοντας δηλαδή τον αμυνόμενο με τον επιτιθέμενο.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται στο θέμα που προέκυψε με αφορμή το περιστατικό με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος στην περιοχή των Φούρνων.

Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω βραχονησίδα απέχει 27 μίλια από τις τουρκικές ακτές, πρόκειται δηλαδή για ελληνικό έδαφος, το οποίο ο Γερμανός ανταποκριτής δεν αναφέρει.

Στην ανταπόκριση που δημοσιεύεται σε πολλές γερμανικές εφημερίδες (μεταξύ άλλων στις Hannoversche Neue Presse, Kieler Nachrichten και Dresdner Neueste Nachrichten) επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία ερίζουν για νησιά του Αιγαίου», σαν να μην υπάρχει Συνθήκη της Λωζάνης ή σύνορα.

Οι δύο χώρες «βρίσκονται σε τροχιά αντιπαράθεσης. Αμφότερες εγείρουν αξιώσεις για βραχονησίδες στο Αιγαίο. Αυτές θέλουν εν ανάγκη να τις επιβάλουν στρατιωτικά.

»Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ένας από τους δύο νατοϊκούς εταίρους θα μπορούσε να υποχωρήσει», γράφει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας ότι «ο ψυχρός πόλεμος στην περιοχή των Φούρνων θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε θερμή διένεξη».

Προσέξετε το πόσο κατευθυνόμενο δημοσίευμα είναι: «αμφότερες εγείρουν αξιώσεις για βραχονησίδες», γράφει, εννοώντας ευθέως ότι πρόκειται για «γκρίζες ζώνες».

Ο Γερμανός ανταποκριτής υπενθυμίζει και την κρίση των Ιμίων το 1996, η οποία, όπως αναφέρει, «είχε ξεκινήσει με μια παρόμοια αντιπαράθεση για σημαίες».

Το δημοσίευμα παρατηρεί ότι «τώρα σκληραίνουν τα μέτωπα. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη βαθμιαία επιθετικότερη εξωτερική πολιτική του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

»Και η Αθήνα ακολουθεί τροχιά αντιπαράθεσης», επισημαίνει ο αρθρογράφος, αναφερόμενος στη σκληρή ρητορική του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Εξομοιώνουν δηλαδή, σε γραμμή Άγκυρας, τον αμυνόμενο (Ελλάδα) με τον επιτιθέμενο πειρατή (Τουρκία).

Πρόκειται για κατάπτυστο κείμενο υπαγορευμένο από την τουρκική προπαγάνδα… Μόνο το πόσο «κόστισε» για να το δημοσιεύσουν δεν ξέρουμε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Σύμη: Κάτοικος βρήκε στη θάλασσα τσάντα με 2,5 εκατ. δολάρια

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...