Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΝΔ πήγε να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία για τα F-16 – Γιατί ο Καμμένος πήγε στον Τσίπρα

Η ΝΔ πήγε να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία για τα F-16 – Γιατί ο Καμμένος πήγε στον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονο παρασκήνιο και σφοδρή πολιτική σύγκρουση μικροκομματικής σκοπιμότητας κρύβεται πίσω από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής καθώς και την έκτακτη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν και αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για την αναβάθμιση των F16 είχαν ταχθεί υπέρ της, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής δήλωσαν αρχικά ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία, αναγκάζοντας τον παρόντα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο να ανακοινώσει ότι θα συγκαλέσει αύριο, Σάββατο, εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ για το θέμα.

Οι βουλευτές της ΝΔ επέμεναν να κάνουν λόγο για «παρατυπίες» και άλλαξαν στάση, τελικά υπερψηφίζοντας τη συμφωνία για την αναβάθμιση των 85 μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας μονάχα αφού μεσολάβησε εσπευσμένη συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Πάιατ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, με το τι ακριβώς διεμήφθη να μην έχει γίνει γνωστό.

Ωστόσο, τα συμπεράσματα συνάγονται από το γεγονός ότι η ΝΔ τελικά έκανε την κυβίστηση επί της κυβίστησης και υπερψήφισε, όπως είχε εξάλλου αρχικά δεσμευθεί.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη ΝΔ κατά τη συνάντηση με τον κ. Πάιατ «συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων καθώς και η πορεία της συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16.

»Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές στον Αμερικανό πρέσβη ότι συμφωνεί επί της αρχής με τη συμφωνία.

»Ωστόσο, εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για τη διαδικασία υλοποίησής της, επισημαίνοντας το πλήρες έλλειμμα ενημέρωσης από πλευράς της Κυβέρνησης».

Κατόπιν τούτου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά το πέρας της συνεδρίασης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το τι ακριβώς έλαβε χώρα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, με τη συνάντηση να μην έχει ουδεμία σχέση, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, με τα σενάρια περί σύγκρουσης των δύο κυβερνητικών εταίρων για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, Κατσίκη και Δ. Καμμένο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...