Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συμφώνησαν Παππάς και Χαρίτσης με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ

Τι συμφώνησαν Παππάς και Χαρίτσης με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Nα αναλάβει ο ΟΟΣΑ συμβουλευτικό ρόλο τόσο στη νέα Στρατηγική Ανάπτυξης της Ελλάδας, όσο και στην Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική της χώρας συμφώνησαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, σε συνάντηση που είχαν χθες Τετάρτη με τον γ.γ. του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία, στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι.

Στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ 2018, συζητήθηκε η πορεία της ελληνικής οικονομίας και η προοπτική ολοκλήρωσης του προγράμματος στήριξης τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ο κ. Παππάς παρουσίασε στον κ. Γκουρία την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας, καθώς και την πορεία υλοποίησης εμβληματικών ψηφιακών έργων, όπως το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων με προηγμένες ψηφιακές υπογραφές, την Εθνική Υποδομή Ευφυούς Γεωργίας, το Πληροφοριακό Σύστημα παρακολούθησης κυκλοφορίας εντύπων με ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα (barcode) και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσω του συστήματος Video Assistant Referee (VAR).

Παράλληλα, εξήγησε στον γενικό γραμματέα πως έχει ήδη εγκριθεί η υλοποίηση έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 500 εκατ. ευρώ, τα οποία θα συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης συζήτησε με τον κ. Γκουρία την Αναπτυξιακή Στρατηγική της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες για την επαναβιομηχάνιση της χώρας στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνουν η 4η βιομηχανική επανάσταση και η κλιματική αλλαγή, ενώ παρουσίασε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομίας για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των startups, καθώς και τα νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία για τη στοχευμένη χρηματοδότηση της οικονομίας.

«Η Ελλάδα τα καταφέρνει, μπαίνει στη νέα εποχή με αξιώσεις και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς» δήλωσε ο κ. Παππάς μετά τη συνάντηση.

Επισήμανε παράλληλα πως «η συνεργασία με σημαντικούς Οργανισμούς είναι επωφελής και μπορεί να συμβάλει και στην ανάπτυξη του ψηφιακού τομέα στη χώρα μας».

«Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος της κοινωνίας και τις θέτουμε στην καρδιά της νέας εθνικής αναπτυξιακής προσπάθειας» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, ανέκτησε το κύρος και τη διεθνή της αξιοπιστία και συμμετέχει πλέον ισότιμα στις διεθνείς εξελίξεις» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, ενώ αναφερόμενος στη συνάντηση με τον κ. Γκουρία είπε πως «συμφωνήσαμε πλήρως στους στόχους και τις προτεραιότητες που θέτει η Στρατηγική για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη με επίκεντρο την εργασία, αλλά και για την ανάγκη προωθημένων πολιτικών για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας και τη δικαιότερη κατανομή του πλούτου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ο Παππάς είπε τα αυτονόητα στη Βουλή – «Θα παραιτηθείτε για να ανασάνει η δημοκρατία»

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Παππάς: Οφσάιντ ήδη ο προϋπολογισμός – Έπεσε έξω η κυβέρνηση για ανάπτυξη και επενδύσεις

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Κωστής Χατζηδάκης: Στο χειρουργείο ο υπουργός Οικονομικών – Η κατάσταση της υγείας του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...