Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεντένο: Η Ελλάδα είναι διαφορετική χώρα σήμερα – Τέλος το μνημόνιο τον Αύγουστο

Σεντένο: Η Ελλάδα είναι διαφορετική χώρα σήμερα – Τέλος το μνημόνιο τον Αύγουστο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα έχει διορθώσει πολλές από τις διαρθρωτικές ανισορροπίες που την κατέστησαν “ειδική περίπτωση” στην ευρωζώνη, και είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη των οικονομικών της αποφάσεων όταν το πρόγραμμα διάσωσης λήξει τον Αύγουστο.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο σε συνέδριο στη Λισσαβόνα.

Ο Μάριο Σεντένο τόνισε ότι “η Ελλάδα είναι διαφορετική χώρα σήμερα. Έχει τις προϋποθέσεις να αναλάβει στα χέρια της τη διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής εξέλιξης, εντός του πλαισίου της ευρωζώνης, και μπορεί πάντα να στηρίζεται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εάν τηρεί την πορεία της εσωτερικής ευθύνης”.

“Δίχτυ ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης (SRF)”

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν επί της αρχής για ένα δίχτυ ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης (SRF) για τις τράπεζες εγκαίρως για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο στη Λισαβόνα, ο Σεντένο δήλωσε ότι “μόνο κάποιες λεπτομέρειες χρειάζεται να βελτιωθούν στις διαπραγματεύσεις, όπως η διαδικασία λήψης απόφασης για τη χρήση αυτού του διχτυού ασφαλείας και η ημερομηνία εφαρμογής του, που θα μπορούσε να είναι πριν το 2024”.

“Ωστόσο, αναμένω ότι έως τα τέλη του μήνα θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμφωνία επί της αρχής”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Θα βοηθήσω για ειρήνη στην Ουκρανία και το μόνο που ζητώ είναι ένα «κομμάτι πάγου» (Γροιλανδία)

Φαραντούρης για Μercosur: «Ο αγώνας συνεχίζεται κατά των διατάξεων της MERCOSUR»

Στον «πάγο» η συμφωνία ΕΕ-Μερκοσούρ: Το Ευρωκοινοβούλιο την παραπέμπει στο Ευρωδικαστήριο

Η ΕΕ αυστηροποιεί την απαγόρευση εξαγωγών τεχνολογιών drone προς το Ιράν μετά την καταστολή των διαδηλώσεων

Ευρωπαϊκή απάντηση στις απειλές Τραμπ: «Παγώνει» η επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...