Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Χαστούκι” Ευρωπαίων Σοσιαλιστών: Η Φώφη να στηρίξει συμφωνία και Τσίπρα

“Χαστούκι” Ευρωπαίων Σοσιαλιστών: Η Φώφη να στηρίξει συμφωνία και Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πονοκέφαλο προκαλεί στη Χαριλάου Τρικούπη η στάση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, οι οποίοι με επίσημη ανακοίνωσή τους καλούν τη Φώφη Γεννηματά να στηρίξει όχι μόνο την “ιστορική συμφωνία” για την ονομασία της πΓΔΜ αλλά και “τις κυβερνήσεις της Αθήνας και των Σκοπίων”.

Η πίεση από την πλευρά του PES έρχεται την ώρα που η Φώφη Γεννηματά αρνήθηκε να στηρίξει τη συμφωνία από το βήμα της Βουλής, διολισθαίνοντας στη γραμμή Μητσοτάκη – Σαμαρά, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ταχθεί υπέρ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται από προχθές στα πρόθυρα διάσπασης με αφορμή τη συμφωνία για το “Μακεδονικό”, καθώς πέντε από τα έξι μέλη του Συμβουλίου του με απομονωμένη τη Φώφη Γεννηματά ζήτησαν να στηριχθεί η συμφωνία, η οποία κινείται απόλυτα εντός των εθνικών γραμμών.

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES) καλεί όλους τους προοδευτικούς και τα κόμματα που είναι μέλη του να υποστηρίξουν την ιστορική συμφωνία για τη διένεξη σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ που διαρκεί εδώ και δεκαετίες, καθώς και τις κυβερνήσεις της Αθήνας και των Σκοπίων που την επέτυχαν.

Ο πρόεδρος του PES Σεργκέι Στάνισεφ δήλωσε: «Μαζί με την Υπάτη Αντιπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όλοι οι προοδευτικοί και τα κράτη μέλη του PES την Ευρώπη κατανοούν και εκτιμούν τις άοκνες προσπάθειες και τη βαθιά δέσμευση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Επέδειξαν σε όλους μας θάρρος και ηγετικά προσόντα. Το PES έχει διαδραματίσει οργανικό ρόλο στην υποστήριξη αυτών των διαπραγματεύσεων, όπως κάναμε σαφές κατά τη συνάντησή μας στη Σόφια πριν από τρεις εβδομάδες».

«Προδοκούμε να συναντηθούμε ξανά με τους δύο πρωθυπουργούς κατά τη συνάντησή μας πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...