Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Η ΝΔ έχει «δομικό πρόβλημα» στο θέμα της ΠΓΔΜ

Παππάς: Η ΝΔ έχει «δομικό πρόβλημα» στο θέμα της ΠΓΔΜ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Στην πολιτική λίγη μεγαλοσύνη δεν βλάπτει. Ο νόμος 4339 εφαρμόστηκε και αν δεν ήταν στην αρχική του μορφή, αυτό οφείλεται στη Νέα Δημοκρατία και τις αρνήσεις της, που μίλαγε τότε για απεριόριστο φάσμα και ότι οι τέσσερις άδειες ήταν λίγες. Τώρα έχουμε έξι άδειες, βγήκε η απόφαση, θα έχουμε τίμημα, και είμαστε σε μια καινούργια φάση στο τηλεοπτικό τοπίο» σχολίασε στο ραδιόφωνο του REAL FM, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε επίσης ότι θα περίμενε μια πιο ομαλή σχέση με την πραγματικότητα από τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι τώρα θα έχουμε ένα ρυθμισμένο τοπίο για την επόμενη δεκαετία. «Διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο όπου τα κανάλια θα πληρώνουν για τις άδειες» τόνισε.

Επίσης, πρόσθεσε ότι το φάσμα δεν είναι χωράφι το οποίο κατελήφθη σε συνθήκες γκρίζας ζώνης, το κράτος έχει την αρμοδιότητα να αδειοδοτήσει και ο καθένας οφείλει να τηρεί τις πάρα πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Μιλώντας για την έκπτωση του παραγόμενου τηλεοπτικού προϊόντος, ο Ν. Παππάς σχολίασε ότι ειδικά στην ενημέρωση γίνονται «τέρατα» και η δημοσιογραφική κοινότητα οφείλει να αυτορυθμιστεί.

Δήλωσε αισιόδοξος για μια ανάκαμψη του τηλεοπτικού προϊόντος, προσθέτοντας ότι το υποστηρικτικό πλαίσιο για τις οπτικοακουστικές παραγωγές, το οποίο -σπάζοντας κάθε ρεκόρ της ελληνικής γραφειοκρατίας- ήδη λειτουργεί και δέχεται πολλές αιτήσεις, θα βοηθήσει τα κανάλια, για να αναζωογονηθεί ο κλάδος.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δομικό πρόβλημα. Έχει μετατοπιστεί η στάση της από το Βουκουρέστι στη γραμμή Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και η σημερινή της γραμμή κάνει ανθρώπους που υπηρέτησαν τότε στο ΥΠΕΞ να δαγκώνουν τη γλώσσα τους σήμερα, σχολίασε ο Νίκος Παππάς.

Καλούμενος να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες και το ποιος τις οργανώνει, ο κ. Παππάς είπε ότι οφείλουμε να δούμε ποιος είναι ο χαρακτήρας αυτών των διαμαρτυριών.

Σημείωσε ότι πολύς κόσμος που δεν είχε αντίληψη για τη συμφωνία, πίστευε σε μια προσβολή από τους γείτονες της αρχαίας ιστορίας των Μακεδόνων, και αυτό είναι κάτι που ρητά αναφέρεται στη συμφωνία, ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία ελληνική ιστορία, με σαφείς διατάξεις ενάντια σε κάθε αλυτρωτισμό, το απαραβίαστο των συνόρων κ.λπ.

Ο Ν. Παππάς πρόσθεσε ότι οι ναζιστικοί χαιρετισμοί έξω από τη Βουλή δεν αφορούν φυσικά όλους όσοι ήταν απέξω, ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία, διά της ρητορικής της και όταν μιλάει για εθνομηδενιστές, νομιμοποιεί αυτά τα φαινόμενα. «Οφείλει να πάρει θέση αν τα στηρίζει ή όχι» τόνισε.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια χωρίς καμία παραχώρηση όπως ακούγεται, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις για το παρελθόν του ζητήματος της ΠΓΔΜ.

Σχολιάζοντας τη στάση του υπουργού Άμυνας και των ΑΝΕΛ, ο Ν. Παππάς είπε ότι οι διαφωνίες αφορούν τους ΑΝΕΛ, ένας υπουργός μπορεί να διαφωνήσει και οι κυβερνήσεις διαθέτουν τη δεδηλωμένη μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες.

Προσέθεσε ότι η κυρίαρχη Βουλή θα κυρώσει τη συμφωνία με ευρύτατη πλειοψηφία, με τους γείτονες να τηρούν ένα προς ένα τα σημεία της συμφωνίας και την Ελλάδα να την επικυρώνει στο τέλος.

Τέλος, αναφερόμενος σε πιθανές συνεργασίες, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε θεμιτό την προσπάθεια μιας κυβέρνησης να διευρύνει το φάσμα και τον άξονα στήριξης των πολιτικών της, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο προεκλογικά.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία καθώς έχει ισχυρή εντολή και ανθεκτική πλειοψηφία στη Βουλή, σημειώνοντας ότι σε έναν καμβά ανάκαμψης της χώρας και της οικονομίας, με άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης, και οι αντιθέσεις θα αμβλύνονται και αυτό είναι κάτι το οποίο οφείλουν να συνυπολογίσουν και οι αντίπαλοι της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Παππάς: Οφσάιντ ήδη ο προϋπολογισμός – Έπεσε έξω η κυβέρνηση για ανάπτυξη και επενδύσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο σχόλιο από το περιβάλλον Τσίπρα μετά την απόφαση να μην γίνουν εκλογές για πρόεδρο

Νίκος Παππάς: Στήριξη σε Κασσελάκη – Ζήτησε ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πάνος Ρήγας πρόεδρος του 4ου Συνεδρίου – Πέρασε η «επιλογή» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...