Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας με γραβάτα στο Ζάππειο: Πήραμε την Ελλάδα πίσω – Τώρα μειώσεις φόρων και αυξήσεις μισθών

Ο Τσίπρας με γραβάτα στο Ζάππειο: Πήραμε την Ελλάδα πίσω – Τώρα μειώσεις φόρων και αυξήσεις μισθών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φορώντας κόκκινη γραβάτα -όπως είχε άλλωστε δεσμευθεί όταν θα έβγαζε οριστικά την χώρα από τα μνημόνια- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο Μέγαρο παρουσία των βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και φυσικά του Πάνου Καμμένου απευθύνθηκε προς τον ελληνικό λαό, για την συμφωνία που κατάφερε να κλείσει η χώρας μας με τους εταίρους και δανειστές για την έξοδο από τα μνημόνια και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι με την συμφωνία αυτή δημιουργούνται πλέον οι προϋποθέσεις για ελαφρύνσεις και για τη κάλυψη των αναγκών και την επούλωση των πληγών της κρίσης σε όσους το χρειάζονται. Και το κυριότερο η χώρα ανακτά το δικαίωμα της επιλογής των μέσων της πολιτικής για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί. Οι επιλογές θα “ανήκουν από δω και στο εξής αποκλειστικά στις εκλεγμένες από τον ελληνικό λαό κυβερνήσεις”, τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας “το καθεστώς άρσης κυριαρχίας που επιβλήθηκε στη χώρα από το 2010 και μετά, ο γνωστός σε όλους μας μνημονιακός καταναγκασμός, ο μηχανισμός που επιβάλλει μέτρα για εκταμιεύσεις δανείων έλαβε τέλος,
έκλεισε τον κύκλο του οριστικά”.

“Μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Ενός χρέους που κληρονομήσαμε από τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος. Από την παλιά Ελλάδα της ολιγαρχίας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, των παράκεντρων εξουσίας” είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: “Γι’ αυτό μπορούμε σήμερα όλοι μας να επιτρέψουμε στον εαυτό μας όχι κάποιον απερίσκεπτο ενθουσιασμό, αλλά τουλάχιστον ένα αισιόδοξο χαμόγελο. Μια ανανέωση της πίστης στον εαυτό μας, στη χώρα μας, στο αύριο. Γιατί η Ελλάδα γίνεται ξανά μια χώρα κανονική. Ανακτά την πολιτική και οικονομική της κυριαρχία. Ξαναγράφεται στον παγκόσμιο χάρτη. Στηρίζεται ξανά στα πόδια της”.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας, διευκρίνισε ότι “πρέπει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε το δρόμο της οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης. Με μια δημοσιονομική πολιτική έντιμη και συνετή που θα σέβεται τις δεσμεύσεις μας, αλλά θα βάζει τέλος στη λιτότητα.Μια πολιτική λελογισμένης επέκτασης με βάση το χώρο που πλέον αρχίζει να δημιουργείται.

Διότι πλέον έχουμε αποκαταστήσει σε τέτοιο βαθμό την απόδοση της ελληνικής οικονομίας που έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε στοχευμένες ελαφρύνσεις. Να προχωρήσουμε σε μείωση φόρων το 2019 αλλά και σε υποστήριξη του κοινωνικού κράτους και της πρόνοιας.

Να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης, μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα και θα εγκαθιστούν μια νέα σχέση του κράτους με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Να προχωρήσουμε το δρόμο της επαναρύθμισης της αγοράς εργασίας με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Για να βάλουμε στο επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας και τις ανάγκες του”.

Ο πρωθυπουργό είπε ακόμη ότι με την ιστορική απόφαση του Eurogroup το ελληνικό χρέος καθίσταται επιτέλους βιώσιμο.

“Τα μέτρα ελάφρυνσης που συμφωνήσαμε χτες με τους εταίρους μας εξασφαλίζουν την ομαλή και σταθερή αναχρηματοδότηση του χρέους μας, ελαχιστοποιώντας, ή ακόμα και εκμηδενίζοντας τους κινδύνους από ενδεχόμενες αναταράξεις.

Και βασική της δέσμευση απέναντι στους εταίρους είναι να μην οπισθοχωρήσουν οι κεντρικές θεσμικές – το τονίζω θεσμικές – μεταρρυθμίσεις που ήδη έχει υλοποιήσει ή συνεχίζουμε να υλοποιούμε.

Μιλάμε δηλαδή για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, την ανεξαρτησία της ελληνικής στατιστικής αρχής, της αρχής δημοσίων εσόδων κλπ.

Και φυσικά να πετυχαίνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας.

Την ίδια στιγμή όμως όποιος κάνει τον κόπο να ανατρέξει στο κείμενο της τελικής συμφωνίας, θα δει ότι αυτό δεν εμπεριέχει δεσμεύσεις για μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα.

Αρκεί να βγαίνουν τα νούμερα, να πιάνουμε τους στόχους.

Η ρύθμιση λοιπόν που έχουμε πλέον στα χέρια μας είναι το εισιτήριο μας για τη νέα εποχή” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε την γραβάτα λέγοντας ότι θα ξαναφορέσει τη στολή εργασίας, όπως την φορούσε τα προηγούμενα χρόνια που εργαζόταν για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...