Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Τσίπρας έβγαλε «amber alert» για τον Στουρνάρα – Σφοδρή σύγκρουση

Γιατί ο Τσίπρας έβγαλε «amber alert» για τον Στουρνάρα – Σφοδρή σύγκρουση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε περίοδο παρατεταμένης πολιτικής βαρυχειμωνιάς τελεί εν μέσω θέρους ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος πέντε μέρες μετά την ιστορική απόφαση του Eurogroup για την έξοδο από τα μνημόνια και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως.

Η διαρκής επιμονή του από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η συζήτηση για το ελληνικό χρέος και την έξοδο από το πρόγραμμα, ο κ. Στουρνάρας έχει βρεθεί μετωπικά απέναντι από την επιλογή της κυβέρνησης – και των θεσμών – για «καθαρή έξοδο», χωρίς δηλαδή προληπτική γραμμή πίστωσης, όπερ εστί για να μη γελιόμαστε ένα βοηθητικό μνημόνιο για μετά το μνημόνιο.

Πέντε ημέρες μετά την απόφαση του Eurogroup και ενώ όλοι οι πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες της χώρας έχουν τοποθετηθεί, είτε θετικά είτε αρνητικά σε σχέση με την απόφαση που βάζει τέλος στη μνημονιακή περίοδο τον ερχόμενο Αύγουστο, ο Γιάννης Στουρνάρας ακόμη αγνοείται.

Υπενθυμίζεται ότι τη σιωπή Στουρνάρα είχαν σχολιάσει πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας δεν παίρνει θέση για τη συμφωνία;», πολύ περισσότερο –όπως επισήμαιναν τα ίδια στελέχη- η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράζεται πολύ θετικά για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε.

Δεν είναι τυχαία η χθεσινή σφοδρή επίθεση του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη διαρροή κύκλων του κ. Στουρνάρα πως θα τοποθετηθεί σε σχέση με τις εξελίξεις στις 2 Ιουλίου, καθώς είναι γνωστό πως τόσο καιρό πίσω από τη στάση του κεντρικού τραπεζίτη στο πρωθυπουργικό γραφείο διαπίστωναν προσπάθεια πολιτικής υπονόμευσης της κυβέρνησης και της χώρας, με τον ίδιο σε ρόλο πλασιέ νέου μνημονίου αλλά και υπερασπιστή της προσωπικής του επιβίωσης ένεκα των σοβαρότατων εκκρεμοτήτων που έχει με αφορμή το σκάνδαλο Novartis, στο οποίο και φέρεται να εμπλέκεται.

«Η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στις 2 ή τις 32 Ιουλίου παρέλκει. Τον έχουν προλάβει ευρωπαϊκοί θεσμοί, κυβερνήσεις, διεθνούς κύρους αναλυτές, ο παγκόσμιος Τύπος και η πραγματικότητα», απάντησαν αιχμηρά κύκλοι του Μαξίμου, προσθέτοντας:

«Ας κάνει τουλάχιστον τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται. Ούτως ή άλλως, ό,τι και αν πει δεν έχει απολύτως καμία σημασία.

»Όπως δεν είχε καμία σημασία η πρόταση που έκανε για πιστοληπτική γραμμή, προκειμένου να δικαιώσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που υπηρέτησε», κατέληξαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, δίνοντας το στίγμα για τη νέα σύγκρουση που βρίσκεται προ των πυλών.

Και όλα αυτά, ενόσω βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διερεύνιση του σκανδάλου Novartis από τις εισαγγελικές αρχές, με τυχόν αρνητική κατάληξη για τον κεντρικό τραπεζίτη να εγκυμονεί κινδύνους για τη θεσμική του ιδιότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Ανδρέας Μπούσιος νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Τσίπρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...