ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oλλανδός αρθρογράφος: Γιατί ο Τσίπρας είναι ο κερδισμένος της εβδομάδας

Oλλανδός αρθρογράφος: Γιατί ο Τσίπρας είναι ο κερδισμένος της εβδομάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως «κερδισμένο» της εβδομάδας παρουσιάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Ολλανδός αρθρογράφος Peter de Waard, στην τακτική στήλη του «Κερδισμένος – Xαμένος της εβδομάδας» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα De Volkskrant, σε αντίθεση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε τον οποίο συγκαταλέγει στους ηττημένους της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό ρεπορτάζ που τιτλοφορεί «Το Grexit είναι πιο μακριά ενώ το Italexit ένα βήμα πιο κοντά», ο αρθρογράφος γράφει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον υπό το ζυγό της τόσο μισητής τρόικας. Από την περασμένη εβδομάδα η χώρα θα είναι πάλι σε θέση να καταρτίσει τον δικό της προϋπολογισμό χωρίς την ανάμιξη της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Και ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας μπορούσε να αισθάνεται περήφανος. Κατάφερε επίσης να κάνει την γειτονική του χώρα «Μακεδονία» να αλλάξει το όνομά της σε «Βόρεια Μακεδονία», όπως επίσης και να ξεπεράσει αλώβητος την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε σε βάρος της κυβέρνησής του η Νέα Δημοκρατία. Το μεγαλύτερο όμως κέρδος του είναι η οικονομική αυτονομία της χώρας του.

Ο Τσίπρας έγινε το 2015 πρωθυπουργός ως ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ενός λαϊκίστικου κόμματος που απέρριπτε την πολιτική λιτότητας που επέβαλε η τρόικα.

Όλοι τότε προέβλεπαν ένα Grexit, ιδίως εξαιτίας της στάσης του ανθρώπου που τότε ήταν το δεξί χέρι του Τσίπρα, δηλ. του Γ. Βαρουφάκη ο οποίος είχε “ψήσει τότε το ψάρι στα χείλη” του Νταϊσεμπλουμ. Τελικά ο Βαρουφάκης τέθηκε εκτός κυβέρνησης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση ALCO: Ιστορικό χαμηλό 22,8% για τη ΝΔ – Στο 25% ο Τσίπρας

Το TRIBUNE παρουσιάζει τη νέα φρουρά του Αλέξη Τσίπρα – Για τον λαό και την πατρίδα

«Η νίκη προϋποθέτει θυσία» – Αυτό ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό ζητάνε οι Έλληνες

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα οι τράπεζες: Προαναγγελία νέου κόμματος και μετωπική με την κυβέρνηση

Δημοσκόπηση Pulse (ΣΚΑΪ): Πτώση για ΝΔ στο 24% – Ανεβαίνει ο Τσίπρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...