ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ιωάννα Γκελεστάθη: Παραιτήθηκε από τη ΝΔ για... «την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψη της»
Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» και γιατί έκανε ο Σι Τζινπίνγκ αναφορά σε αυτήν όταν συνάντησε τον Τραμπ
ΕΚΠΟΙΖΩ: Δικαστικό «στοπ» στη μηνιαία χρέωση 0,80 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς - Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας
ΣΕΑΑ: Ένα στα δύο εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την ΕΕ έχουν «γυρισμένα» χιλιόμετρα
Tουρκική πυραυλάκατος παρενόχλησε το Ocean link που ποντίζει καλώδιο μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ως «κερδισμένο» της εβδομάδας παρουσιάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Ολλανδός αρθρογράφος Peter de Waard, στην τακτική στήλη του «Κερδισμένος – Xαμένος της εβδομάδας» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα De Volkskrant, σε αντίθεση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε τον οποίο συγκαταλέγει στους ηττημένους της εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, στο σχετικό ρεπορτάζ που τιτλοφορεί «Το Grexit είναι πιο μακριά ενώ το Italexit ένα βήμα πιο κοντά», ο αρθρογράφος γράφει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον υπό το ζυγό της τόσο μισητής τρόικας. Από την περασμένη εβδομάδα η χώρα θα είναι πάλι σε θέση να καταρτίσει τον δικό της προϋπολογισμό χωρίς την ανάμιξη της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Και ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας μπορούσε να αισθάνεται περήφανος. Κατάφερε επίσης να κάνει την γειτονική του χώρα «Μακεδονία» να αλλάξει το όνομά της σε «Βόρεια Μακεδονία», όπως επίσης και να ξεπεράσει αλώβητος την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε σε βάρος της κυβέρνησής του η Νέα Δημοκρατία. Το μεγαλύτερο όμως κέρδος του είναι η οικονομική αυτονομία της χώρας του.
Ο Τσίπρας έγινε το 2015 πρωθυπουργός ως ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ενός λαϊκίστικου κόμματος που απέρριπτε την πολιτική λιτότητας που επέβαλε η τρόικα.
Όλοι τότε προέβλεπαν ένα Grexit, ιδίως εξαιτίας της στάσης του ανθρώπου που τότε ήταν το δεξί χέρι του Τσίπρα, δηλ. του Γ. Βαρουφάκη ο οποίος είχε “ψήσει τότε το ψάρι στα χείλη” του Νταϊσεμπλουμ. Τελικά ο Βαρουφάκης τέθηκε εκτός κυβέρνησης».
























































