Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όργιο παρασκηνίου πίσω από τα «Ιουλιανά» – Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Τσίπρας

Όργιο παρασκηνίου πίσω από τα «Ιουλιανά» – Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη να ταράζει τα νερά του πολιτικού σκηνικού και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα από το Λονδίνο να καθησυχάζει, θυμίζοντας πως είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει», το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού προκειμένου να αποτραπούν τα νέα Ιουλιανά που, όπως καταγγέλλεται, επιχειρούν να στήσουν επιχειρηματικοί κύκλοι προς τέρψιν του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το κυβερνητικό στρατόπεδο με τη χθεσινή ανεξαρτητοποίηση επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά καταγγέλλοντας σχέδιο αποστασίας, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος ήταν ενήμεροι για τις προθέσεις του βουλευτή Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ.

Πληροφορίες του TRIBUNE μάλιστα αναφέρουν πως ο Πάνος Καμμένος προχθές το βράδυ ήταν στο σπίτι του με τον κ. Λαζαρίδη, παρουσία και των Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και Έλενας Κουντουρά, με τον βουλευτή να διαβεβαιώνει πως δεν θα υποβάλλει την επιστολή ανεξαρτητοποίησης μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω βουλευτής ήταν εισηγητής των ΑΝΕΛ στην συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ, εισηγούμενος «όχι» στην πρόταση Μητσοτάκη, ενώ λίγες μέρες αργότερα παραβρέθηκε περιχαρής στην εκδήλωση στο Ζάππειο, όπου Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έστειλαν σήμα ενότητας και εξόδου από τα μνημόνια, μετά την απόφαση της Πέμπτης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το βεβαρυμένο παρελθόν του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος στήριξε την πρόταση μομφής της ΝΔ μετά από έναν χρόνο «αντάρτικου» εκ των έσω της κυβερνητικής πλειοψηφίας, συνέθεσαν το παζλ των Ιουλιανών, το οποίο εξάλλου μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Εξάλλου, πηγές της κυβέρνησης είχαν συνδέσει τον Δημήτρη Καμμένο με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα το βράδυ της υπερψήφισης της πρότασης δυσπιστίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Μαξίμου δεν θεωρεί ότι σήμανε λήξη συναγερμού αναφορικά με τα σενάρια αποστασίας που είδε πίσω από την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη, παρά το γεγονός ότι με τόση σκόνη που έχει σηκωθεί, δύσκολα κάποιος θα αναλάβει το κόστος να «κρεμάσει» την κυβερνητική πλειοψηφία για ίδιον όφελος.

Πιστεύει όμως -με την κυβερνητική πλειοψηφία στους 152 βουλευτές- ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί οι κίνδυνοι νέας αποχώρησης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ασκούνται πολύ έντονες πιέσεις στον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή να παραδώσει την έδρα του, για να αποδείξει, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές ότι δεν αποτελεί τμήμα σχεδιασμού ανατροπής της κυβέρνησης.

Προφάσεις εν αμαρτίες και το οξύμωρο της έδρας

Από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο για την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης άφησε σαφείς αιχμές για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, τονίζοντας ότι οι εξηγήσεις που δίνει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής δεν είναι πειστικές.

«Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα με την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, λίγες μέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup.

»Επομένως νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Λαζαρίδη από όσες δίνει με την επιστολή της ανεξαρτητοποίησης του» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας για το θέμα των 180 βουλευτών, που ζήτησαν οι ΑΝΕΛ για το «Μακεδονικό», πως όταν έρθει η ώρα να έρθει η συμφωνία στη βουλή ο Πρωθυπουργός θα συζητήσει με τον κυβερνητικό του εταίρο και θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Το παράλογο της απόφασης Λαζαρίδη εντείνεται εάν συνυπολογίσει κανείς πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ήταν εισιγητής των ΑΝΕΛ στη συζήτηση της πρότασης μομφής πριν από δέκα ημέρες, στην οποία εισηγήθηκε «όχι» στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Και δέκα μέρες μετά ανεξαρτητοποιείται…

Λίγα μόλις λεπτά αργότερα, με μία πολύ σκληρή διαρροή το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για σχέδιο αποσταθεροποίησης από τον Κ. Μητσοτάκη με τη συνδρομή ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση πριν την έξοδο από τα μνημόνια σε ενάμισι μήνα από σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικές πηγές αφήνουν το περιθώριο στον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή να παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ, αίτημα το οποίο απηύθυναν με πολύ έντονο τρόπο και από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, προκειμένου να διαχωρίσει τη θέση του από το σχέδιο αποστασίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το σχέδιο αυτό «απεργάζονται εδώ και καιρό συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία λειτουργούν για λογαριασμό Μητσοτάκη».

«Είναι προφανές το γιατί», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι και συνεχίζουν:

«Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη.

»Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν.

»Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες.

»Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Αργά χθες το απόγευμα ένα μήνυμα στο twitter του ΥΠΕΞ από το Λουξεμβούργο, έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ο Νίκος Κοτζιάς από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν έκανε λόγο για «Οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας σε εξέλιξη με τα λεφτά ολιγαρχών και τρίτων παραγόντων. Κάποιοι έχουν σε τέτοια σχέδια μεγάλη παράδοση».

Παρέδωσε την έδρα αλλιώς είσαι αποστάτης

Σκληρή ήταν η απάντηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον βουλευτή Γ. Λαζαρίδη που αποχώρησε από το κόμμα καλώντας τον να παραδώσει αμέσως την έδρα του.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝ.ΕΛ. Θ. Τοσουνίδης δήλωσε:

«Το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι.

»Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε.

»Αφού λοιπόν δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του η οποία ανήκει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη.

»Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών.

»Ο Ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου.

»Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών.

»Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...