ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Διπλωματικό Σώμα, Κατασκοπεία, Κώστας Ζαχαριάδης, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρωσική Πρεσβεία, Σκόπια, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,


















































ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Στο μικροσκόπιο «ορφανό» DNA στο όπλο
Ο Βασίλης Κοκοτσάκης έφυγε από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού με θλίψη κι απογοήτευση: «Δεν εκφράζει την πλειοψηφία όλων όσων
Naval Group: Κρίσιμη χρονιά για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας το 2026 - Πότε αναμένονται οι επόμενες παραδόσεις φρεγατών
Πανελλήνιες 2026: Οι τελικές εκτιμήσεις για τις βάσεις σε Πολυτεχνεία, Νομικές, Ιατρικές και Οικονομικές Σχολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Δίπλα στους φιλήσυχους και δημοκράτες πολίτες, οι οποίοι διαδήλωναν σε αυτές τις διαδηλώσεις, κάποιοι οι οποίοι δημιουργούσαν θόρυβο, ένταση, λέγανε ακρότητες, μιλάγανε για προδοσίες, για εθνικές μειοδοσίες, ίσως να μην ήταν τόσο αγνοί πατριώτες, ίσως μερικοί από αυτούς να “τα έπαιρναν”», δήλωσε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», για την υπόθεση της φερόμενης παράνομης δραστηριότητας Ρώσων διπλωματών στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
«Πρέπει να προσέχουν οι φιλήσυχοι πολίτες, οι οποίοι έχουν αυτή την άποψη και θέλουν να τη διαδηλώσουν, με ποιους δίπλα διαδηλώνουν.
»Μέσα σε αυτές τις ομάδες κάποιοι ίσως να ήταν κατευθυνόμενοι και αυτό δεν μου φαίνεται καθόλου πατριωτικό, να λειτουργείς δηλαδή στο όνομα εξυπηρέτησης αλλότριων στρατηγικών συμφερόντων στην περιοχή», εξήγησε ο κ. Ζαχαριάδης.
Εκτίμησε δε ότι η υπόθεση, που είχε ως αποτέλεσμα την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, «χρήζει περαιτέρω διερεύνησης».
«Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες θέλουν να λυθεί το ζήτημα και δυνάμεις οι οποίες δεν θέλουν να λυθεί το ζήτημα.
»Κατεξοχήν δυνάμεις, που δεν θέλουν να λυθεί το ζήτημα για τους δικούς τους σχεδιασμούς είναι η Τουρκία και η Ρωσία.
»Τώρα εάν έκαναν παρέμβαση και με τον τρόπο που έκαναν παρέμβαση, αν αυτό υπερβαίνει τις νομοθετημένες και θεσπισμένες διαδικασίες του ελληνικού κράτους, όπως φαίνεται ότι αυτό έγινε και γι’ αυτό δόθηκε αυτή η απάντηση, βεβαίως αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο απαντιέται πολιτικά με την ένταση και τον τόνο που πρέπει.
»Αυτό όμως το οποίο πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να το συνειδητοποιήσουν όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες, όλο το πολιτικό σύστημα, δεν είναι τι θέλουν οι Τούρκοι και οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί και οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες για την περιοχή, είναι τι συμφέρει τους Έλληνες και με βάση αυτό τοποθετούμαστε και απαντάμε πρωτογενώς ή δευτερογενώς στο τι πρέπει να συμβαίνει στην περιοχή».
























































