Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηχηρή απάντηση ΥΠ.ΕΞ. στη Ρωσία: Είστε ασεβείς προς την Ελλάδα

Ηχηρή απάντηση ΥΠ.ΕΞ. στη Ρωσία: Είστε ασεβείς προς την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μια σκληρή ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «ασέβεια», το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει στα όσα δήλωσε νωρίτερα η Ρωσία, μέσω της εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, οι σημερινές δηλώσεις της Εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών «είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως τέτοιες αρνητικές λογικές «παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα.

»Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές Αρχές.

»Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές Αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποι τους».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική.

»Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες».

«Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει. Ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υπόθεσης» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών πως τέτοιοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Τι δήλωσε η Ζαχάροβα

Ενέργειες όπως η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, δεν γίνεται να μην έχουν συνέπειες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, τονίζοντας πως αμαυρώνονται οι διμερείς σχέσεις Αθήνας – Μόσχας.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων και σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι η Αθήνα «σύρθηκε» από μια βρώμικη προβοκάτσια σε βάρος της Μόσχας.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «τέτοιες ενέργειες δεν γίνεται να μην έχουν συνέπειες, δεν εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν κάποιο ίχνος».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Sputnik, η Μόσχα έχει προαναγγείλει πως θα ανταποδώσει την απέλαση των Ρώσων διπλωματών.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες φέρονται να επιχείρησαν να παρέμβουν στο ζήτημα της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας.

Η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το ονοματολογικό δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα ενίσχυσης της ασφάλειας στα Βαλκάνια, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία πάντα ήταν υπέρ της προσέγγισης Σκοπίων και Αθήνας με μία αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία για την ονομασία χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις και επιβολή τεχνητών προθεσμιών, η οποία θα αντανακλούσε τη θέληση των λαών των δύο χωρών. Αυτό δε συνέβη», δήλωσε η κα Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι η συμφωνία «οδήγησε σε βαθιά διαίρεση στην Ελλάδα, και στη Μακεδονία.

»Προφανώς, βρίσκεται μακριά από τα συμφέροντα της ενίσχυσης της ειρήνης και της ασφάλειας στα Βαλκάνια και υπηρετεί αποκλειστικά ως ένα εργαλείο επιτάχυνσης της ένταξης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...