Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη σύσκεψη στο Μαξίμου για τα μέτρα για τις πυρκαγιές – Παρών και ο Ρουμπάτης

Μεγάλη σύσκεψη στο Μαξίμου για τα μέτρα για τις πυρκαγιές – Παρών και ο Ρουμπάτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα των πυρκαγιών. Λίγο νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε τονίσει σε διάγγελμά του πως «τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας αβοήθητο. Αλλά και τίποτα δε θα μείνει δίχως απαντήσεις»: την προσωπική αυτή δέσμευση έδωσε στον ελληνικό λαό από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρίσκονται τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα για την εξέλιξη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, την περίθαλψη των πληγέντων, τη λήψη αναγκαίων μέτρων για τη φύλαξη των σπιτιών στις πληγείσες περιοχές και την αποκατάσταση των ζημιών.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν οι Πάνος Σκουρλέτης, Πάνος Καμμένος, Νίκος Τόσκας, Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Ρένα Δούρου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτης.

Η συμμετοχή του επικεφαλής της ΕΥΠ έρχεται την ώρα που τόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Νίκος Τόσκας έχουν σημειώσει εμφατικά τον προβληματισμό τους για την ταυτόχρονη εμφάνιση πολλαπλών εστίων πυρκαγιών σε διαφορετικά σημεία του λεκανοπεδίου.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη συνομιλία τους ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την αλληλεγγύη της Επιτροπής στην Ελλάδα και τόνισε την πρόθεσή της για διάθεση των αναγκαίων μέσων και πόρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση από τις πυρκαγιές.

Μέτρα στήριξης από το ΥΠΟΙΚ

Τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για τους πληγέντες από τις μεγάλες πυρκαγιές προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στη Βουλή.

Η κ. Παπανάτσιου ανακοίνωσε ότι μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί Τρίτης στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για τους πληγέντες.

Σε αυτά θα περιλαμβάνεται:

α) παράταση υποβολής όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου,

β) απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2018 για τα ακίνητα των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και

γ) παράταση της προθεσμίας καταβολής βεβαιωμένων και ρυθμισμένων οφειλών καθώς και αναστολή ληξιπροθέσμων για έξι μήνες.

Τα μέτρα αναμένεται να εξειδικευτούν σε ανακοίνωση που θα εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα Τρίτης.

Υπουργείο Εργασίας: Άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων

Άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια.

Tα μέτρα αυτά αφορούν τη στέγαση, τη σίτιση και την ψυχοκοινωνική στήριξη των πληγέντων.

Ειδικότερα:

* Για τις ανάγκες στέγασης των πληγέντων είναι διαθέσιμες άμεσα 200 κλίνες στην κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα “E” και άλλες 40 κλίνες σε κτίριο του ΕΚΚΑ στο Καλαμάκι.

* Για τις ανάγκες σίτισης των πληγέντων στάλθηκαν 120 μερίδες γευμάτων στο κλειστό γυμναστήριο Ραφήνας, όπου βρίσκονται πυρόπληκτοι. Σύμφωνα με τις υποδείξεις της Περιφέρειας και των δήμων, θα σταλούν και άλλα γεύματα όπου είναι αναγκαίο.

* Για την ψυχοκοινωνική στήριξη των πληγέντων κινητές μονάδες του ΕΚΚΑ, με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, μεταβαίνουν στο κλειστό γυμναστήριο Ραφήνας και στο γηροκομείο του δήμου Μεγαρέων, όπου, επίσης, βρίσκονται πυρόπληκτοι.

Όπως σημειώνεται από το Υπουργείο, οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για τη λήψη και άλλων μέτρων στήριξης των πληγέντων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...