Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας συναντά τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα συζητήσουν

Ο Τσίπρας συναντά τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα συζητήσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 17.15 σήμερα Παρασκευή, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η μεγάλη παρουσία των αμερικανικών επιχειρήσεων και αξιωματούχων του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ στη φετινή 83η ΔΕΘ συνιστά αδιαμφισβήτητο μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και των προοπτικών της.

«Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν έμειναν στο συμβολισμό της τιμώμενης χώρας αλλά την αντιλαμβάνονται ως αφετηρία για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», τονίζουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου θα τεθούν στο τραπέζι τόσο η αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας, όσο και η διερεύνηση των τομέων εκείνων για τους οποίους υπάρχει αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας.

Στη συνάντηση θα πάρει μέρος και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και αναμένεται να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στα εγχειρήματα καινοτομίας, νεοφυούς επιχειρηματικότητα και τις start up επιχειρήσεις.

Θα υπάρξει επίσης και συνάντηση του κ. Ρος με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας για την οικονομική και εμπορική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία συγκροτήθηκε στην περσινή συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Αλέξη Τσίπρα, στον Λευκό Οίκο, με απόφαση των δύο ηγετών, και θα συζητηθούν τα βήματα που έχουν γίνει, όπως και οι επόμενες ενέργειες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει, επίσης, επαφές με στελέχη και CEOs μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη εν όψει της ΔΕΘ.

Σημειώνεται ότι στη ΔΕΘ θα εκπροσωπηθούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στον τομέα της ενέργειας, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τη φαρμακοβιομηχανία, τον τομέα των τροφίμων, το ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, την ανακύκλωση και αρκετά στελέχη αυτών των εταιρειών αναμένεται να δώσουν το «παρών» στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγική κατάληξη στην αναζήτηση του 43χρονου Ν. Καραπουναρλίδη – Νεκρός σε κανάλι

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...