Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνο-Ισραηλινή Γιορτή Γαστρονομίας στο Hilton Αθηνών με τους Σεφ Assaf Granit και Άκη Πετρετζίκη

Ελληνο-Ισραηλινή Γιορτή Γαστρονομίας στο Hilton Αθηνών με τους Σεφ Assaf Granit και Άκη Πετρετζίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι εκλεκτοί καλεσμένοι της Πρέσβεως του Ισραήλ, κυρίας Ιρίτ Μπέν Άμπα, είχαν την ευκαιρία την Τετάρτη (10/10) να απολαύσουν τις γευστικές μεσογειακές δημιουργίες των κορυφαίων σεφ του Ισραήλ και της Ελλάδας, Assaf Granit και Άκη Πετρετζίκη, στο Urban StrEATS Event που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Ισραήλ και την «Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε», ιδιοκτήτρια εταιρεία του Hilton Αθηνών και κύριο χορηγό του event, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ.

O Assaf και ο Άκης ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια ελληνο-ισραηλινή γιορτή γαστρονομίας προσφέροντας μια μοναδική και δημιουργική πανδαισία γεύσεων εμπνευσμένη εν μέρει από το street food του Ισραήλ και της Ελλάδας. Μεταξύ των ενδεσμάτων που ενθουσίασαν:

Από τον Assaf: Kade (φύλλο κρούστας με φέτα και mangold (παντζάρι), ένας γευστικότατος τόνος ταρτάρ με αραβική σαλάτα, Chiga (πληγούρι, ντομάτες, πιπεριές και αντζούγιες), σαλάτα με μάραθο, στραγγιστό γιαούρτι, σάλτσα βινεγκρέτ και πάστα ελιάς, και ένα εκπληκτικό παγωτό ταχίνι.

Από τον Άκη: Λαχταριστά αρνίσια χαμπουργκεράκια με σάλτσα τζατζικιού, εκλεκτός σολωμός ταρτάρ με πάπαντομς (ινδικά πιτάκια) και γιαούρτι, μπρουσκέτα με μαριναρισμένες αντζούγιες και μελιτζανοσαλάτα, λαβράκι καρπάτσιο με ελληνική σαλάτα, ελληνικό γιαούρτι πανακότα, και λουκουμάδες με σως σοκολάτας, μια σταθερή ελληνική αξία στα επιδόρπια.

Τα ποτά προσέφερε η Baccardi.

Οι σεφ Assaf Granit και Άκης Πετρετζίκης

Μεταξύ των παρευρισκόμενων, πολλοί εκπρόσωποι του ελληνικού Lifestyle και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και νέοι των startup επιχειρήσεων, με τους οποίους η Πρεσβεία έχει δημιουργήσει στενές σχέσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο κιθαρίστας Μιχάλης Σουρβίνος συνέβαλε ακόμη περισσότερο στην ωραία και χαλαρή ατμόσφαιρα, ερμηνεύοντας παραδοσιακές μελωδίες χωρών και λαών της Μεσογείου.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, η Ισραηλινή Πρέσβυς, ευχαρίστησε θερμά τους συνελεστές της «Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε» και το Hilton Αθηνών καθώς και τους δυο σεφ για την συμμετοχή και συνεργασία τους.

Δήλωσε ότι όπως και στον τομέα της επιχειρηματικότητας, το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε κέντρο γαστρονομικής καινοτομίας, με fusion κουζίνα του που συνδιάζει τις γεύσεις των Εβραίων από όλα τα μέρη του κόσμου από την Ευρώπη, μέχρι την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο κύριος Farsin Walizadeh, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε», ευχαρίστησε την Πρεσβεία για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και τους σεφ για τη συμμετοχή τους.

Επισήμανε τη σημασία της μεσογειακής διατροφής, στην οποία κύριο ρόλο παίζει η Ελλάδα.

Εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την πρωτοποριακή ισραηλινή fusion κουζίνα, την οποία ο ίδιος είχε την ευκαιρία να γευθεί σε ταξίδια του στο Ισραήλ.

Ο Assaf Granit ευχαρίστησε την Πρεσβεία και το Hilton Αθήνων για την πρόσκληση για την πρώτη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Εξήρε τον Άκη Πετρετζίκη και την ομάδα του, καθώς και τους σεφ του Hilton Αθηνών για τον επαγγελματισμό τους και την συνεργασία τους με την ίδιο και τους βοηθούς του, λέγοντας ότι ήταν πολύ γόνιμη.

Μιλώντας για την κουζίνα του Ισραήλ, αναφέρε ότι αποτελεί το προϊόν μιας συναρπαστικής ανταλλαγής και μείξης συνταγών Εβραίων από όλον τον κόσμο, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι μεγαλώντας στην Ιερουσαλήμ η δική του γιαγιά από την Πολωνία αντάλλαζε συνταγές με την γιαγιά του γείτονα από το Μαρόκο.

Κάπως έτσι εξελίχθηκε και η κουζίνα του Ισραήλ, μια πυκνοκατοικημένη χώρα όπου συναντώνται διάφορες γεύσεις και πολιτισμοί, με επίκεντρο όμως τις γεύσεις της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.

Ο Άκης Πετρετζίκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Assaf, την Πρέσβυ και το Hilton Αθηνών για την άριστη συνεργασία.

Ο Έλληνας σεφ τόνισε τις ομοιότητες στις κουζίνες της Ελλάδας και του Ισραήλ ως χώρες της Μεσογείου, λέγοντας ότι έχουν ως βάση το αγνό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και την απλότητα, τα καλά υλικά και έντονες γεύσεις.

Μιλώντας για την καλή μαγειρική, ο Άκης δήλωσε ότι απορρέει μόνο από το πάθος και την αγάπη, ένα πάθος που σίγουρα μοιράζονται οι λαοί της Μεσογείου, όπως η Ελλάδα και το Ισραήλ.

Φωτογραφίες – Σαμπρίνα Παρασκευπούλου

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Τρομάζει η απάντηση του Ισραήλ – Φόβοι ότι μπορεί να στοχοποιήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...