Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαυρωτάς (Ποτάμι): Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στους χώρους των ΑΕΙ

Μαυρωτάς (Ποτάμι): Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στους χώρους των ΑΕΙ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για τις «απαράδεκτες, επαναλαμβανόμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις παραβατικότητας και εγκληματικότητας στους χώρους των ΑΕΙ» κατέθεσε ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μαυρωτάς, «η κατάσταση με την πάσης φύσεως παραβατικότητα και εγκληματικότητα στους χώρους των Πανεπιστημίων έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πλέον τα φαινόμενα είναι τόσα πολλά που μερικές φορές δεν βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, ενώ η κοινωνία μας κινδυνεύει και σε αυτόν τον τομέα, να υποκύψει στον μιθριδατισμό».

Ο βουλευτής του Ποταμιού σημειώνει ότι «τις τελευταίες μέρες νέα επεισόδια έκνομων και παραβατικών ενεργειών ήρθαν να προστεθούν στα όσα αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας» αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην κατάληψη αίθουσας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», στη «χρήση και διακίνηση ναρκωτικών εντός και πέριξ του ΟΠΑ», αλλά και «στην κραυγή αγωνίας των φοιτητών του ΑΠΘ, που καταγγέλλουν ότι η διακίνηση ναρκωτικών εντός του Πανεπιστημίου έχει τόσο πολύ εκτραχυνθεί, που πλέον φοβούνται ακόμη και για τη σωματική τους ακεραιότητα».

Ο κ. Μαυρωτάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κωφεύει» ενώ εκφράζει επικρίσεις κατά του υπουργείου Παιδείας με αφορμή πρόσφατη συνέντευξή του στην οποία είχε διερωτηθεί «πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;».

«Στην Ελλάδα του 2018 οι φοιτητές ρωτούν πού είναι η Πολιτεία, για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας, τα οποία αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ, και ο υπουργός Παιδείας απαντά, ρωτώντας πού είναι οι φοιτητές.

«Προφανώς, ο κ. Γαβρόγλου, όταν μιλούσε και πέρυσι για ‘ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα’, το εννοούσε πλήρως, αλλά κανείς δεν έχει καταλάβει ή μάλλον δεν θέλει να καταλάβει σε τι ακριβώς πράξεις προτρέπει τους φοιτητές ο υπουργός Παιδείας» σχολιάζει ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού προσθέτοντας:

«Αυτή είναι δυστυχώς η στάση μιας κωφεύουσας κυβέρνησης, η οποία με την ανοχή που επιδεικνύει συνολικά σε τέτοια φαινόμενα, η κατάσταση στα ΑΕΙ της χώρας δεν μπορεί παρά να χειροτερεύει καθημερινά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Φοιτητές εγκλώβισαν στο γραφείο του τον πρύτανη

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 19χρονος φοιτητής από την Κύπρο, μέσα στο διαμέρισμα του

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ – Έχασε την πρωτιά ο Μητσοτάκης στη δημοφιλία

Ανδρουλάκης: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης – Η ΝΔ θέλει ιδιωτικά, κερδοσκοπικά πανεπιστήμια

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Νόμος του κράτους με 159 «ναι» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...