Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σβίγκου: Ο κ. Καμμένος δεν θα αμφισβητήσει την κυβερνητική σταθερότητα

Σβίγκου: Ο κ. Καμμένος δεν θα αμφισβητήσει την κυβερνητική σταθερότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η θετική εξέλιξη στο κοινοβούλιο της γειτονικής μας χώρας, όπου εγκρίθηκαν οι συνταγματικές αλλαγές ήταν ένα θετικό και ιστορικό βήμα για τη σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή, το οποίο επιβεβαιώνει τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών και η προσήλωσή μας είναι στο να ολοκληρωθεί η συμφωνία αυτή», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για την ψηφοφορία στη Βουλή της ΠΓΔΜ.

Σχετικά με την προοπτική η συμφωνία των Πρεσπών να έλθει προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο και την πρόθεση των ΑΝΕΛ να μην τη στηρίξουν, η κ. Σβίγκου επισήμανε:

«Ο κ. Καμμένος δήλωσε και στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και στη χθεσινή του ομιλία, ότι δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την κυβερνητική σταθερότητα και σε αυτό μένουμε, όπως και στο μήνυμα του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξει καμία διγλωσσία το επόμενο διάστημα. Δεν θα αμφισβητηθεί η κυβερνητική σταθερότητα, ούτε από τον κυβερνητικό εταίρο, ούτε από κανέναν άλλον».

«Αυτή τη στιγμή», εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «και στο οικονομικό επίπεδο βλέπουμε ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει πολύ σημαντικά πράγματα, με πρώτο και καλύτερο αυτό της εξόδου από τα μνημόνιο και ό,τι αυτό σημαίνει», ενώ «στο επίπεδο των διεθνών σχέσεων της χώρας, η Ελλάδα ανακτά την ηγετική της θέση στα Βαλκάνια, πορεύεται προσηλωμένη στην ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής και αυτά είναι δύο σημεία, τα οποία δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε –τη συμφωνία των Πρεσπών και την ολοκλήρωση των σημαντικών θετικών νομοθετημάτων, τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και αναμένεται να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα».

Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι «ο πολιτικός χρόνος είναι αρκετός και υπάρχει ένα ελεύθερο πεδίο για τη χώρα μας να ασκήσει τη δική της αυτόνομη οικονομική πολιτική».

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση γύρω από το θέμα των απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, η κ. Σβίγκου παρατήρησε:

«Για τις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών όχι απλώς δεν υπάρχει καμία σκιά, αλλά η σημερινή κυβέρνηση επί υπουργίας του κ. Κοτζιά ήταν εκείνη που έθεσε τις απόρρητες δαπάνες υπό τον έλεγχο του Κοινοβουλίου, έκανε σχετική ενημέρωση και ο πρόεδρος της Βουλής.

»Έχουμε δει από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης μία συζήτηση, η οποία είναι παντελώς ανεύθυνη και επικίνδυνη και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

»Θα έπρεπε αυτές οι δυνάμεις να κάνουν τη δική τους αυτοκριτική, για ποιον λόγο τα χρόνια που κυβέρνησαν δεν είχαν θέσει υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο τις απόρρητες δαπάνες και πού πήγαιναν οι απόρρητες δαπάνες επί δικών τους κυβερνήσεων».

Αναφερόμενη, εξάλλου, στην κατάθεση του σχεδίου του ελληνικού προϋπολογισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κ. Σβίγκου σημείωσε πως «δείχνει ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει έναν οδικό χάρτη συγκεκριμένο, με συγκεκριμένα βήματα για την επόμενη περίοδο» και «εκεί καταγράφονται τόσο ο δημοσιονομικός χώρος και οι ελαφρύνσεις τις οποίες έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αλλά επιβεβαιώνεται και η θετική αναπτυξιακή δυναμική, την οποία έχει αυτή τη στιγμή η χώρα».

«Η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τα μνημόνια και όπως και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης καταθέτει το σχέδιο προϋπολογισμού της στην Κομισιόν και είναι ένα ακόμη δείγμα ότι η χώρα μας έχει αλλάξει σελίδα και πλέον με διαφορετικούς όρους και μεγαλύτερη αισιοδοξία μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά την αποτύπωση στο σχέδιο του προϋπολογισμού της πρόθεσης της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε:

«Σίγουρα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή ότι ένα τόσο αχρείαστο μέτρο και τόσο αντιαναπτυξιακό, όπως η περικοπή των συντάξεων, δεν έχει κανέναν λόγο να εφαρμοστεί στη χώρα μας. Οι περικοπές στις συντάξεις είχαν επιβληθεί στη χώρα μας το 2017, από τότε είχαμε δηλώσει ότι δεν είναι ένα μέτρο το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί και ότι δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί για να βγουν τα νούμερα.

»Αυτή η θέση μας επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα και δεν έχω κανέναν λόγο να πιστεύω ότι τελικά θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο -το αντίθετο».

Ερωτηθείσα σχετικά με την κομματική στήριξη που προτίθεται να προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε υποψηφιότητες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών απάντησε:

«Το επόμενο διάστημα, στις αρχές Νοέμβρη, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα για τις αυτοδιοικητικές μας υποψηφιότητες σε όλες τις περιφέρειες και στους περισσότερους δήμους».

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης προτίθεται τις επόμενες μέρες να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία, η κ. Σβίγκου είπε:

«Θα τον αφήσουμε να πάρει τις αποφάσεις του, όμως η δική μας πρόθεση και αυτό το οποίο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του κ. Μπουτάρη, ήταν η αμέριστη στήριξή μας στο πρόσωπό του.

»Τόσο ο κ. Μπουτάρης, όσο και άλλοι αυτοδιοικητικοί -άνδρες και γυναίκες- σε όλη τη χώρα, μπορούν με τον καλύτερο τρόπο να εκπροσωπήσουν αυτό που λέμε ένα ευρύτερο μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων και στην αυτοδιοίκηση, δηλαδή άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν την αυτοδιοίκηση, οι οποίοι ανήκουν σε παρατάξεις, που έχουν έντονο το στίγμα τους στην πόλη, μπορούν να εκφράσουν αυτό το ευρύτερο μέτωπο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Η Σχολή Ευελπίδων στις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...