Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα Πέτρος Μαυροειδής επισκέφθηκε το «Ευρώπη» στο λιμάνι της Σμύρνης

Ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα Πέτρος Μαυροειδής επισκέφθηκε το «Ευρώπη» στο λιμάνι της Σμύρνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια ιδιαίτερα σημειολογική κίνηση ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα, Πέτρος Μαυροειδής, επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) «Ευρώπη» που είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Σμύρνης στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής άσκησης, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IBNA.

Ο Έλληνας Πρέσβης, που συνοδευόταν από το ναυτικό εκπρόσωπο και εκπρόσωπο του Ελληνικού Προξενείου της Σμύρνης, ξεναγήθηκε στο Ν/ΘΗ «Ευρώπη» ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με το πλήρωμα.

Το ναρκοθηρευτικό «Ευρώπη» αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάιο του 1986 με το όνομα «HMSBICESTER» και έκτοτε τέθηκε στη 2η Μοίρα Ναρκοθηρευτικών του Αγγλικού Ναυτικού με βάση το Portsmouth.

Υπό Αγγλική Σημαία έλαβε μέρος στον πόλεμο του κόλπου το 1991 αλιεύοντας εβδομήντα πέντε (75) νάρκες.

Στις 31 Ιουλίου 2000 το πλοίο παραδόθηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ενώ τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους τέθηκε στην υπηρεσία της 3ης Μοίρας Ναρκαλιευτικών, με το όνομα «Ευρώπη».

Ο Έλληνας Πρέσβης επισκέφθηκε τη Σμύρνη και το Ν/ΘΗ την Τετάρτη μια μέρα μετά την προγραμματισμένη συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με τον αρμόδιο Πρέσβη για θέματα Ελλάδας και Ανατολικής Μεσογείου, όπου συζητήθηκαν διμερή θέματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Οι ελληνικές φρεγάτες τύπου Belharra θα αποτελέσουν τις ισχυρότερες μονάδες επιφανείας στον πλανήτη

Νίκος Δένδιας για Αιγαίο: «Να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές» όποιος σκεφτεί ότι μπορεί να μας επιβάλει κάτι εκτός διεθνούς δικαίου

Νίκος Δένδιας και Ίσραελ Κατζ: «Λειτουργούμε ως ένας άξονας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο»

Αυστηρή προειδοποίηση Λίντσεϊ Γκράχαμ στο καθεστώς της Δαμασκού: «Εάν επιθυμείτε μια σύγκρουση με την αμερικανική Γερουσία και την οριστική ρήξη στις σχέσεις ΗΠΑ-Συρίας, συνεχίστε την ίδια πορεία»

Η Ουάσιγκτον στηρίζει την ενσωμάτωση των SDF στον συριακό στρατό – Καθολική κατάπαυση του πυρός διέταξε η Δαμασκός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...